RSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

China are arme laser. Acesta este ZKZM-500

Probabil cineva joacă prea mult XCOM în ultima vreme, pentru că evident s-a trecut la următorul nivel tehnologic. Institutul Xian de Optică și Mecanică de Precizie de la Academia de Științe din China anunță dezvoltarea unei puști laser.

Creația poartă numele ZKZM-500 și, conform creatorilor săi, este capabilă să nimerească ținte aflate la distanțe de 800 de metri cu un fascicul laser invizibil și complet silențios, capabil să provoace arsuri severe. Nu este tocmai genul de laser la care visăm de la filmele SF. Nu poate lăsa o gaură prin țintele sale. Este clasificată ca o armă non-letală dar poate carboniza pielea cu care intră în contact, provocând durere descrisă ca fiind insuportabilă. Orice element flamabil purtat de țintă, cum ar fi haine, va lua foc.

Fasciculul durează doar două secunde per „foc” de armă, iar bateria cu care este echipată poate să suporte în momentul actual 1000 de „focuri”. ZKZM-500 are o greutate de cam 3 kilograme, așa că este un laser destul de portabil pentru ceea ce este propus. Prețul pentru o asemenea minunăție este de 15 mii de dolari.

Nu înseamnă că veți vedea prea curând așa ceva în mâinile forțelor armate sau ale poliției, pentru că nu prea există deocamdată cineva care să se ocupe de producția în masă a puștii. Dar fiind vorba de China, probabil se pot găsi suficiente companii care să preia această sarcină.

[Gizmodo]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. Sectoizii vor fi atat de neimpresionati de tehnologia laser cand invadeaza 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button