PC&Consoles

China a pus gând rău cutiilor de CS:GO

Dacă sunteți un jucător de CS:GO, atunci știți ce este o cutie cu surprize. În general, dacă jucați orice titlu care are micro-tranzacții sau drop-uri, știți ce este o cutie cu surprize. Acele lucruri pe care le deschideți, de obicei cu o cheie cumpărată cu bani reali, pentru a fi dezamăgiți de ce v-a picat.

China are planuri pentru aceste cutii cu surprize. Națiunea anunță că dat o nouă lege care vizează tocmai această mecanică folosită de un număr foarte mare de jocuri. Cutiile, drop-urile, până și rezultatele sistemelor de crafting vor trebui din data de 1 mai să afișeze clar care sunt șansele reale de câștig pentru jucători.

Această lege afectează până și jocuri precum Overwatch, chiar dacă lucrurile obținute din cutiile sale nu oferă nici un fel de avantaj și nu afectează în vreun fel gameplay-ul. Având în vedere cât de mare este piața de jocuri din China și cât de multe jocuri operează acolo în mod oficial, atunci vă puteți aștepta ca un număr foarte mare de companii să fie obligate să se conformeze.

[Games Industry]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

18 comentarii

  1. Cum sa nu fii dezamagit cand deschizi o cutie: te gandesti ca aruncand banii sa deschizi o cutie e ca si cum i-ai arunca pe geam. Daca esti dispus sa faci asta, atunci deschide. Daca nu, i-ati un kebab sau orice altceva de approx 2.3 euro

  2. Cel mai bine ar fi sa le faca gratis,deja cumperi jocul,iar astea fac parte din joc,de ce sa mai dau bani si pe cutii cand eu am cumparat jocu full…,mi se pare o prostie…

  3. Pentru ca e o chestie pe care o faci daca vrei sa iti arate mai bine jocul , atat timp cat astfel de iteme nu afectează gameplay-ul nu vad nimic rău în ele , pana la urma serverele , salariile angajaților și munca depusă pentru mentenanța și update-uri nu vine gratis , și din astfel de cutii vin bani , ce ai plătit la început pentru joc e doar pentru ce se făcuse pana atunci , nu și în continuare

  4. E treaba lor daca vor sa faca mai tentant jocu,nu e a mea,jocu este platit deja,asa cum e,asa cum cumparai jocurile in trecut,ceea ce au adaugat aici nu e corect fata de restu oamenilor,care vor, dar refuza sa dea banii pe niste cutii,pe care ar trebui sa le aive deja, pentru ca au cumparat jocul.Pentru mine ceea ce adauga in continuare cred ca se numeste varianta finala in continuare-a jocului,pe care l-am cumparat.

  5. Cum ar fi daca rpg-urile,ca de exemplu Aion,ar cere bani pentru fiecare versiune scoasa? ,ar fi foarte deranjant ca te forteaza sa recumperi jocul deja cumparat…,asa si in cazul asta,in schimb Aionu,daca a devenit gratis,nu mai ai ce sa-i reprosezi,pentru ca oamenii i-si folosesc shopul ca o plata a jocului,de unde-si iau banii pentru el..
    Cum ar fi daca fiecare update pentru fiecare driver de placa ar costa bani,ca sa ai ultima versiune de driver ,dinou deranjant,ca ai cumparat deja placa,e datoria lor sa-ti dea si driveru,ca fara el placa e nula..,si tot asa in continuare.

  6. Nu pot sa mai schimbe nimic,oamenii au dat bani pe cutii,nu le pot da gratis acum

  7. Vad ca nu ai înțeles ce am zis mai sus , cutiile alea sunt optionale și din ele isi iau aia bani ca tu sa ai acel update moca de care tot zici , ca ei au muncit sa facă un joc și ți-l vând ți-e , dar trebuie sa muncească în continuare sa iti ofere suport și context nou pentru joc , ala cu ce se face? De la mama natura? Ca bani tu i-ai dat pe ce au facut pana sa îl cumperi tu… Repet , atat timp cat un joc nu se transforma în pay 2 win și oferă în app purchase-uri optionale nu vad cu ce fac rău jocului , gândește ca alea nu schimba cu nimic jocul , ci te fac sa arați mai jmecher pe lângă ala de lângă tine , ce farmec ar mai avea sa ai un Asimov , dragon lore sau un karambit în cs daca toti le-ar putea lua moca? Nu sunt fan și nici nu bag bani în jocuri pentru cosmetice dar nu vad de ca sa am vreo problema cu ele cat timp nu îi oferă un avantaj ăluia din fata mea?

  8. Despre rpg-uri ca de exemplu World of Warcraft, care trebuie cumparat un expansion de ~50 euro odata la 1 an si jumatate – 2 ani si care au subscription fee de 13 euro pe luna ce parere ai?

    Si de asemenea, poate ai auzit de „bugfixing”, „balance patches” si „new content patches”. Lucruri precum acestea fac oamenii sa joace in continuare un joc, dar in acelasi timp aceste lucruri costa bani. Valve a decis ca jocurile sale sa procure banii respectivi prin microtranzactii. Daca nu iti convine, poti ramane la CSS sau 1.6; jocurile respective nu mai sunt ingrijite de Valve, si alea chiar sunt in „versiunea finala”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button