GamingPC&Consoles

Cherry revizuiește clasicele switch-uri pentru tastaturi mecanice

Dacă ești gamer de ceva vreme sau dacă ai fost în căutare de o tastatură mecanică în ultima vreme, cu siguranță ai auzit de Cherry, brand-ul german cu o reputație foarte bună în domeniul switch-urilor mecanice. Practic, Cherry este sinonim cu tastaturile de bună calitate, iar compania tocmai a dezvăluit switch-urile MX2A, urmașele legendarelor MX, care vin cu o grămadă de îmbunătățiri și schimbări.

Principala noutate este că toate switch-urile noi Cherry MX2A vor veni cu un lubrifiant diferit, care nu doar că va face apăsarea tastelor mai ușoară și mai satisfăcătoare, ci va și prelungi durata de viață, de la 50 de milioane de apăsări în cazul Cherry MX până la 100 de milioane în cazul MX2A. Și arcul în sine a fost schimbat, de la unul în formă de cilindru la unul în formă de butoi despre care Cherry susțin că este mai rezistent în fața apăsărilor repetate. Cu toate astea, nu toate modelele producătorului vor primi fiecare upgrade în parte, iar compania a arătat și un tabel gândit să facă lucrurile cât mai clare.

cherry mx2a implementation

Toate switch-urile de mai sus vor fi disponibile „la bucată” sau în cadrul tastaturii Cherry Xtrfy K5V2 mai târziu anul acesta, deci nu mai avem mult de așteptat până când vom vedea cum se simt noile switch-uri. Și ar face bine să fie fenomenale, pentru că au parte de niște competiție acerbă. Mulți pasionați s-au plâns de-a lungul timpului că modelele Cherry sunt prost lubrifiate, ba chiar pot zgâria câteodată și nu sunt tocmai stabile, iar mulți producători au ieșit cu produse care au adresat toate aceste plângeri. Rămâne de văzut dacă cei responsabili pentru popularizarea switch-urilor mecanice așa cum le știm azi vor veni cu un răspuns pe măsură.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button