PC

Cherry lansează un mouse cu cititor de amprentă

În prezent, Cherry este cunoscută în special pentru switch-urile sale mecanice pentru tastatură, dar compania produce și o serie de periferice și accesorii, dintre care unele sunt unice. În această săptămână, Cherry a introdus mouse-ul MC 4900 care dispune de un cititor de amprente integrat compatibil cu Windows Hello de la Microsoft, care vizează indivizii și organizațiile interesate de securitate care doresc să profite de autentificarea biometrică ușoară.

Cherry MC 4900 (JM-A4900) este un mouse ambidextru pentru birou și alte medii de afaceri. Dispozitivul nu prezintă designul extravagant sau ergonomia personalizată găsită la mouse-urile premium și de gaming, dar are totuși panouri laterale cauciucate și o roată de derulare largă pentru confort sporit. Cherry MC 4900 utilizează un senzor optic cu o rată de eșantionare de 1375 DPI, care este aproape în concordanță cu performanțele oferite de alți producători de mouse-uri premium / profesionale (de exemplu, Logitech MX Master are un senzor de 1600 DPI). Dar, în timp ce performanța este importantă, nu este elementul-cheie al produsului.

Avantajul principal al dispozitivului Cherry MC 4900 față de mouse-urile concurente de pe piață este senzorul de amprentă digitală CrossCatch TouchChip TCS2 care utilizează tehnologia capacitivă de detectare. Senzorul are o rezoluție de 508 DPI și poate capta amprente digitale cu o rată de 12 FPS. TouchChip TCS2 suportă standardul de criptare AES128, care transferă datele de amprentă prin magistrala USB, dar nu se știe dacă software-ul Crossmatch folosește medii sigure, cum ar fi cele activate de Intel SGX și Microsoft VBS 10 pentru procesarea datelor de amprentă digitală.

Mouse-ul Cherry MC 4900 este compatibil cu Windows Hello și Windows Biometric Framework, dar există un SDK care permite autentificarea biometrică pe alte platforme, inclusiv MacOS sau Linux.

Cherry a spus că mouse-ul MC4900 este disponibil acum cu finisaj argintiu sau negru de la anumiți comercianți, la un preț recomandat de vânzare de 110 € / 130 $ / 100 £.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button