Știri ITRSS PaginaDeMedia

CES 2021 – Intel va lansa noile procesoare i9-11900K foarte curând

Cu i9-11900K la început de an, Intel are ocazia de a-i prinde din urmă pe rivalii de la AMD. La CES 2021, echipa albastră a venit cu câteva precizări legate de viitoarea serie de procesoare flagship.

Poreclite „Rocket Lake” procesoarele i9-11900K vor fi lansate în primul trimestru al anului acesta. Intel mai are multe detalii de oferit, însă compania a ținut morțiș să specifice anumite aspecte legate de chipset-urile de generația a 11-a.

Intel i9-11900K se vrea a fi un CPU cu opt nuclee și 16 thread-uri, cu overclock de până la 5.3 GHz. Rocket Lake-urile vor putea suporta RAM-uri DDR4-3200, iar cele 20 de sloturi CPU PCIe vor putea duce în cârcă inclusiv un RTX 3060.

i9-11900K este o mișcare îndrăzneață din partea companiei. 2021 ar putea fi anul albastru, în condițiile în care AMD a dominat pe sfârșit de 2020 sectorul procesoarelor cu noile Ryzen 5000, care au făcut ca echipa roșie să-i depășească pe ștrumfi pentru prima oară în 15 ani.

Se anunță un an interesant în lumea chipset-urilor. Intel și-a pierdut un client de nădejde atunci când Apple a decis să continuie dezvoltarea de MacBook-uri care să încorporeze chip-ul proprietar M1. Pe de altă parte, plăcile de bază Intel au prins destul de bine la public, odată ce Smart Access Memory a fost „împrumutat” de la AMD. Funcția (destinată inițial combo-ului RX 6000 – Ryzen 5000) a fost testată pe un i9-10900K, oferind o creștere FPS de 14% în Assassin’s Creed Valhalla.

În cele din urmă, totul depinde de cum își va juca Intel cărțile. Compania are șansa de a recupera din mers, iar chip-urile i9-10900K anunță un viitor promițător.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button