RSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

CEO-ul Spotify se asteapta ca iOS sa devina si mai deschis pe viitor

Daniel Ek, CEO Spotify, a vorbit intr-un interviu pentru Bloomberg despre asteptarile sale pe termen lung referitoare la Apple. Acesta spune ca se asteapta ca iOS sa fie si mai prietenos cu alte platforme in viitor. Asta ar veni ca rezultat al scandalului anti-trust in care a fost prinsa compania americana.

Spotify a depus anul trecut o plangere catre Uniunea Europeana, prin care acuza faptul ca Apple incearca sa elimine competitia printr-o taxa de 30%. De asemenea, plangerea vorbeste si despre integrarea la nivel de sistem care este inexistenta. Spre exemplu, Siri ar putea suporta fara probleme si Spotify, la fel cum face cu Apple Music.

Chiar daca cele doua companii s-au tot rafuit public si inainte de acest proces, compromisuri au existat si de o parte si de alta. Apple a lucrat alaturi de Spotify pentru a integra aplicatia in sistemul Siri. De asemenea, suedezii au lansat aplicatia si pentru Apple TV.

Apple TV 2017

Pe termen lung, ne asteptam ca Apple sa se mai deschida. Suntem foarte incurajati de abilitatea de a folosi Siri pentru a dezvolta suport pentru voce si de faptul ca putem lansa aplicatia pe Apple TV si Apple Watch. Lucruri care nu ar fi fost posibile pana recent.

Daniel Ek, CEO Spotify

Apple incearca sa-si indrepte greselile

In plus, pare ca Apple va permite platformelor rivale sa ruleze nativ pe boxa sa smart, HomePod. Luna trecuta a iesit la iveala si existenta unui program prin care americanii sprijina platforme video third-party precum Amazon Prime si Netflix. Prin intermediul acestuia, este eliminata taxa de 30% perceputa pana acum.

Se pare ca a fost nevoie doar de cateva procese, amenzi si multe comentarii negative la adresa companiei, pentru a determina aceste schimbari. Nu iau apararea nimanui, ba chiar condamn strategia aleasa de Apple. Dar nu pot sa le acord o bila alba pentru faptul ca incearca sa remedieze aceste probleme. Vad asta ca pe o miscare buna, deoarece ar putea atrage si mai multi utilizatori spre ecosistemul companiei.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button