PCTECHTech&IT

CEO-ul Nvidia crede că Radeon VII are performanțe „jalnice”

AMD a lansat cea mai recentă placă grafică Radeon VII în urmă cu două zile, la puțin timp după ce Nvidia a dezvăluit că va aduce seria RTX 2080 și pentru laptopuri. Cipul AMD este conceput pentru a concura cu RTX 2080 al lui Nvidia, dar CEO-ul Nvidia, Jensen Huang, a râs de competiție. La o masă rotundă la care au participat outleturi cunoscute precum Gizmodo și alții, Huang a descris anunțul AMD drept „sub așteptări” și a susținut că RTX 2080 ar „zdrobi” Radeon VII al AMD-ului în teste. „Performanța este jalnică”, a spus Huang, referindu-se la ultimul GPU al celor AMD.

Nvidia se concentrează pe ray tracing pentru cele mai recente GPU-uri din seria RTX 2080, o tehnologie dezvoltată de-a lungul a mai mulți ani în colaborare cu Microsoft și alți parteneri. Tehnologia ray tracing modulează lumina în timp real când se intersectează cu obiectele dintr-o scenă virtuală, cu efecte vizuale spectaculoase, în special când vine vorba de reflexii. Cele mai recente plăci video ale AMD, precum Radeon VII, nu suportă ray tracing, însă compania susține că ar trebui să ofere o performanță cu 25% mai mare față de generația Vega, la același consum energetic.

Reprezentanții AMD s-au ferit să intre în războiul declarațiilor cu Huang. CEO-ul companiei, Lisa Su, a răspuns la comentariile acestuia într-un mod mai elegant. „Aș sugera că probabil nu a văzut placa video”, a declara ea. „Consumatorul nu vede astăzi multe beneficii, deoarece celelalte părți ale ecosistemului nu sunt gata. Cred că atunci când vom vorbi noi mai mult despre ray tracing, consumatorii vor vedea beneficiile.”

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button