MORE

CEO-ul diviziei Samsung Mobile „ars” la bani in urma incetinirii vanzarilor

Samsung anul acesta parca nu a mai „zbarnait” ca in anii trecuti. Nu neaparat pentru ca lumea si-a pierdut increderea in terminalele Samsung, ci diversitatea de pe piata si numarul de competitori in continua crestere a facut profiturile companiei sa scada.

CEO-ul Samsung Mobile JK Shin a avut o mica problema cu ultimul salariu din cauza acestor scaderi. Daca in trimestrul precedent a luat in jur de 1.5 milioane de dolari, acum a primit un salariu mult mai mic, de doar 630.000 de dolari umili. Suma pare oricum destul de mare, dar munca unui CEO, comparativ cu cea de… parlamentar de exemplu, este mult mai complicata. Ca CEO trebuie sa fii macar prezent la birou.

Samsung nu o duce chiar asa de rau, dar scaderea salariului este un indicator, si evident o atentionare pentru Shin. Compania este inca unul dintre cei mai mari producatori de terminale mobile din lume, avand in jur de 24 de procente din piata. Din pacate pentru ei (si din fericire pentru noi 🙂 firme precum Xiaomi vin tare din urma, acestia de exemplu reusind sa isi dubleze numarul de terminale vandute trimestrul trecut, ocupand in acest moment locul 3 in lume pe acest segment.

Faptul ca un CEO Samsung a primit mai putini bani nu este o stire atat de importanta, ci faptul ca aceasta stire spune cat de incerta este lumea producatorilor de terminale mobile, competitia fiind acerba, firmele din China precum Lenovo, Xiaomi sau Oppo intrand pe piata si devastand competitia pe B brands cu preturi mult mai mici decat cele practicate de companii ca Samsung sau Apple. Daca Samsung nu scot un iepure roz din palarie cu S6, este foarte posibil sa asistam la un declin si mai accentuat al vanzarilor gigantului coreean. Adica ar trebui sa scoata un alt S3!

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button