MORE

CEO-ul Apple vrea să interzică aplicația Uber pe iPhone

Serviciul de transport Uber ar putea primi o surpriză foarte neplăcută în viitorul apropiat din partea celor de la Apple

Conform veștilor care circulă acum prin industrie, Tim Cook, CEO al companiei Apple, ar considera în acest moment ca aplicația Uber pentru iOS să fie scoasă de pe App Store. De ce, vă întrebați? Nu pentru că Apple ar plănui propriul serviciu de transport cu mașini care se pot conduce de unele singure, ci pentru că Uber a încălcat în moduri destul de grosolane normele impuse de Apple.

Norme precum „nu încerca să transformi aplicația ta într-o metodă de-a crea un profil care să urmărească în mod constant utilizatorul”. Sau norme ca „nu încerca să ascunzi ceea ce faci de Apple.”.

Uber a făcut ambele lucruri. Aplicația sa nu doar că generează o amprentă digitală care permite identificarea utilizatorului, dar compania a încercat să ascundă asta într-un mod destul de creativ. Codul responsabil pentru urmărirea utilizatorilor include o componentă care îl dezactivează și ascunde atunci când detectează că dispozitivul se află într-o anumită locație, sediul din Cupertino al companiei Apple. Și din moment ce acolo tind să fie testate toate aplicațiile pe care Apple le analizează, a fost cam dificilă depistarea sa inițială.

În consecință, dacă Uber nu încetează cu apucăturile acestea, Apple îi va interzice aplicația.

[9to5mac]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Cred ca l-au contactat pe Tim Cook taxmetristii nostrii 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button