MORE

Centrul pentru Integrarea Informatiilor cu privire la Amenintarile Cibernetice – Raspunsul american la hack-ul de la Sony

Washingtonul pregateste de ceva vreme o structura specializata in monitorizarea amenintatilor din spatiul world wide web. Surse americane au declarat ca aceasta structura – care va purta numele de „Centrul pentru Integrarea Informatiilor cu privire la Amenintarile Cibernetice” – se va ocupa cu unirea „punctelor intre diverse amenintari cibernetice la adresa natiunii, astfel incat departamentele si agentiile relevante sa fie constiente de aceste amenintari cat mai repede posibil”, a declarat, sub anonimat, un oficial american citat de Reuters.

Statele Unite raspund astfel atacurilor informatice lansate recent asupra unor companii cu greutate, cum a fost cazul Sony Pictures sau JPMorgan, si chiar Guvernului american. „Este o strategie buna. Este important, pentru ca acum se primesc diverse fragmente de informatii. Trebuie sa le coroborezi si sa le analizezi ca pe un tot unitar. Prin aceasta structura se incearca conectarea agentiilor din domeniu astfel incat sa existe un centru de informatii pentru intregul Guvern al SUA”, a declarat, pentru televiziunea CBS, reprezentatul unei companii de securitate online. Dupa 11 Septembrie 2011, analistii au estimat ca, daca serviciile de securitate ar fi facut schimb de informatii, atacurile teroriste ar fi putut fi impiedicate, scrie Washington Post. De aceea – noteaza ziarul – noul Centru pentru Integrarea Informatiilor cu privire la Amenintarile Cibernetice a fost conceput ca o structura de centralizare si analiza a tuturor informatiilor primite de la agentiile partenere.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button