PCRSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Procesoare Threadripper 2 noi sunt pe drum, plus o surpriză neașteptată

AMD a lansat deja pe piață două procesoare Threadripper 2 care dispun de 32 și de 16 nuclee fizice, dar cei care preferă configurații diferite, și poate un consum ceva mai mic vor avea la dispoziție de la finalul lunii două modele noi.

În ziua de 29 octombrie vor sosi pe piață modelele Threadripper 2970WX și 2920X. Acestea sunt gândite atât pentru stații de lucru, cât și pentru sisteme de desktop high-end, din moment ce dispun de 24 și respectiv 12 nuclee fizice. La fel ca celelalte procesoare din seria Threadripper, acestea dispun de SMT, însemnând că au câte două fire de execuție per nucleu.

Prețul acestor procesoare este de 1300 de dolari/euro pentru 2970WX și de 650 de dolari/euro pentru 2920X.

threadripper 2 amd

Alături anunțul noilor procesoare a venit și dezvăluirea unui nou software numit Dynamic Local Mode. Acesta va veni ca parte din unealta Ryzen Master, și poate fi dezactivat/activat după bunul plac fără nevoia de a reporni un PC. Și ce face? Rulează ca un serviciu de Windows 10 pe fundal și alocă sarcinile de procesoare prioritar nucleelor care au acces direct la memoria RAM a sistemului.  Asta va duce la un nivel de performanță sporit, repartizarea fiind mai eficientă decât cea efectuată în mod normal de Windows 10.

threadripper 2 amd dynamic local mode

Conform testelor efectuate de AMD, în jocuri Dynamic Local Mode duce la un spor de performanță care poate varia între 10% și 47%, în funcție de joc.

[PCPer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button