PC

Cele trei modele de RX Vega par să fi fost dezvăluite

Ne mai despart două săptămâni și câteva zile de lansarea oficială a seriei de plăci video de gaming RX Vega, și tot până atunci avem de așteptat detaliile oficiale.

Între timp, ne mulțumim cu o nouă scurgere de informații care s-a materializat pe internet, ce pare să indice numărul de plăci video care vor fi disponibile și configurația lor. Videocardz.com susține că a putut chiar să obțină o confirmare pentru informație, dar a menționat că numele final al modelelor nu este încă sigur.

Important este că RX Vega va veni în trei variante, folosind o schemă destul de similară cu seria Fury. În vârful gamei se va afla Radeon RX Vega XTX, ce are procesorul grafic întreg și se folosește de răcire pe apă, similar cu modelul de 1500 de dolari a lui Frontier Edition. RX Vega XT va avea același procesor grafic, dar răcire pe aer și un consum de energie mai mic. Apoi va fi RX Vega XL, care are o variantă ciuntită a procesorului grafic.

Am împrumutat tabelul de mai jos de la Videocardz pentru a face situația și mai clară.

AMD Radeon RX VEGA Series
Stream Processors Memory TBP ASIC Comments
AMD Radeon RX VEGA XTX 4096 8GB HBM2 375W 300W AIO Cooler
AMD Radeon RX VEGA XT 4096 8GB HBM2 285W 220W Air Cooler
AMD Radeon RX VEGA XL 3584 ?GB HBM2 285W 220W Air Cooler, AIB exclusive

Plăcile par să aibă 8GB de memorie HBM 2, ceva ce n-ar trebui să fie totuși o problemă, din moment ce arhitectura procesorului grafic Vega poate lucra foarte eficient cu date ce îi depășesc limita de VRAM, cel puțin pe hârtie.

Noile plăci video vor fi prezentate publicului larg în ziua de 30 iulie, la un eveniment organizat de AMD în cadrul SIGGRAPH 2017.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button