TECH

Cele mai reusite camere foto-video din 2015!

Anul 2015 a fost unul incarcat de tehnologie, iar de la aceasta „regula” nu se abat nici camerele foto/video. Acesta nu va fi un top al celor mai bune camere foto de anul trecut, ci mai degraba o trecere in revista a celor mai interesante.

Sony A7R II

Sony-A7R-II

Sony A7R II este o camera care cu siguranta merita toata atentia. Desi nu este camera perfecta, ea include un sernzor full frame de 42.4MP intr-un corp mai mic decat al unui DSLR. Vizorul optic de inalta rezolutie si clarite plus stabilizarea pe 5 axe a senzorului si filmarea 4k in-camera ne atrag atentia in mod desosebit. In plus, gratie ultimului firmware, aceasta poate captura imagini necomprimate pe 14 biti.

Panasonic Lumix DMC GX8

Panasonic-Lumix-DMC-GX8

Panasonic DMC GX8 este o camera mirrorless ce integreaza un senzor Micro Four Thirds, care are o rezolutie de 20MP. Aceasta camera poate filma 4k direct pe card la 100Mb/s, dar aspectul care ne-a impresionat este stabilizarea duala. Pe langa stabilizarea de pe senzor, aceasta foloseste si stabilizarea lentilei, rezultatul fiind unul impresionant.

JVC GC-PX100

JVC-GC-PX100

JVC GC-PX100 este o camera… de filmat cu un design asemanator unui DSLR (si nu invers :). Aceasta camera dispune de un senzor cu o dimensiune de 1/2.3 inch la o rezolutie de 12.8MP. Desi este o camera video, aceasta poate realiza si poze la o rezolutie de 4000 x 3000 pixeli. PX100 ofera un zoom optic 10x ce poate urca pana la 19x dinamic sau 200x digital, iar pentru ca imaginile sa fie cat mai stabile, aceasta integreaza mai multe sisteme de stabilizare optica precum  AIS, EIS/OIS si Enhanced AIS. Blocul optic este unul impresionant, avand o diafragma de f/1.2 pana f/2.8, cand lentila este setata la zoom maxim.

Panasonic AG-DVX200

Panasonic ag-dvx200

Panasonic DVX200 este o camera profesionala care are un pret foarte accesibil pentru ceea ce ofera. Aceasta este probabil camera cea mai cumparata de catre cei care filmeaza evenimente sau care realizeaza productii video indie cu un buget mai restrans. Pe langa filmarea 4k pe card la maxim 150Mb/s, DVX200 dispune si de toate controalele manuale necesare, cu butoane dedicate pentru acces rapid. Lentila este produsa de catre Leica, face parte din seria DICOMAR, are o distanta focala de la 28mm pana la 365.3mm, in filmarea 1080p sau de la 29.5mm pana la 384.9mm cand este folosit formatul 4K Cinema.

Olympus O-MD E-M5 Mk II

Olympus O-MD E-M5 Mk II

Olympus O-MD E-M5 Mk II este o camera compacta de tip mirrorless care integreaza un senzor 4/3 de 16MP. Aceasta camera ne-a impresionat in primul rand gratie modului de fotografiere ce realizeaza poze cu o rezolutie de 40MP. Camera face 8 fotografii dupa care le uneste, astfel rezultand o imagine de inalta rezolutie si claritate. Aceasta functie este posibila datorita sistemului Sensor Shift. Inca un lucru cu care ne-a impresionat aceasta camera cand a fost lansata a fost sistemul de stabilizare pe 5 axe, care este activ atat in modul foto cat si in cel video, imaginile finale realizate cu acest aparat fiind cu adevarat impresionante.

Canon EOS 760D

Canon-EOS760D

Canon EOS 760D este un DLSR echilibrat perfect pentru cei care fotografiaza din pasiune sau sunt incepatori. Aceasta camera are un senzor APS-C de 24.2MP cu o sensibilitate ISO care se extinde de la 100 pana la 25600. Controlul avansat este preluat de la modelele high-end, la fel si ecranul aflat in partea superioara a aparatului. Imaginile clare si rapiditatea sunt datorate procesorului Digic 6.

Canon EOS M3

canon_eos_m3

Canon EOS M3 este o camera puternica si compacta de tip mirrorless. Canon a integrat in aceasta camera functionalitatile unui DSLR. EOS M3 beneficieaza de un sonzor de 24.2MP de tip APS-C care are alaturi un procesor de imagine Digic 6. Sistemul de focalizare este extrem de rapid gratie celor 49 de puncte de focalizare. Filmarea se poate realiza la rezolutie Full HD, iar pozele in format RAW sau JPEG.

Nikon D7200

nikon_d7200

Nikon D7200 este camera cu care compania a incercat sa se impuna pe piata mid-range DSLR-urilor si… aproape ca a reusit! Aceasta camera este una versatila si puternica, ce beneficieaza de un senzor de 24.2MP de tip APS-C . Senzorul ofera o calitate sporita a imaginilor datorita lipsei filtrului Anti Aliasing. Sistemul de focalizare in 51 de puncte este preluat de pe gama profesionala a celor de la Nikon. D7200 este capabil sa fotografieze in rafala cu 6 cadre pe secunda pana la 100 de poze in format JPEG sau 27 de poze in format RAW.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Back to top button