Gaming

Cele mai periculoase grupari militare de interventie rapida din lume!

Lumea in care traim este una extrem de periculoasa, in care amenintarile cu bomba, exploziile in statiile de metrou sau gari tin primele pagini ale ziarelor, blogurilor si televiziunilor. Suntem o rasa violenta, dar totusi o rasa care tine la integritatea personala si structura sociala, astfel am inventat grupari militare de interventie rapida pentru a lupta cu astfel de elemente teroriste.

Aceste grupari sunt modul prin care noi, oamenii de rand, ne simtim aparati de amenintarile teroriste. Sunt oamenii care se antreneaza si isi calesc instinctele si forma fizica aproape de perfectie, mintea fiind tot timpul agera si simturile tot timpul treze la ceea ce se intampla in jur. Iar mai jos se pot gasi cele mai periculoase grupari militare de interventie rapida din lume!

American Navy Seals American Navy Seals

Aceasta unitate a Statelor Unite face parte din Naval Special Warfare Command, numele de Seals venind de la Sea, Air, Land, fiind o abreviatie a locurilor in care aceste trupe speciale pot interveni. Adica… peste tot. De cele mai multe ori, echipele SEAL sunt trimise in misiuni sensibile, echipele fiind formate dintr-un numar mic de combatati, acestea fiind indeajuns de bine antrenate pentru a face fata oricarei forme de teren pe care o pot intalni, membrii echipei, putini la drept vorbind, bazandu-se pe antrenamentul primit in timpul formarii si pe experienta pentru a duce la bun sfarsit o misiune. SEALS sunt considerate unele din cele mai eficiente forte de interventie de pe glob, dovada si prezenta lor in acest top.

Danish Navy Special Forces Danish Navy Special Forces

Cu toate ca discutam despre o grupare tanara, comparativ cu restul prezentelor din acest top, Fortele Speciale Maritime Daneze intra si ele in categoria celor mai periculoase grupari militare de interventie rapida din lume. Infiintate in 1957, bazandu-se pe un model imprumutat din Anglia, de la trupele SBS, aceste echipe au facut parte din baza navala Holmen din Copenhaga pana in 1970, moment in care au fost transformate intr-o unitate de sine statatoare. Astazi, Danish Frogman Corps sunt considerati in lumea intreaga ca fiind o echipa de elita in mai multe domenii, precum scufundari, interventii rapide, extrageri tactice si comando. Danemarca nici in acest moment nu a facut public numarul soldatilor activi din aceasta unitate speciala, dar putem spune ca Danish Navy Special Forces se specializeaza in lupta anti-terorista, operatiuni speciale de interventie rapida, uneori pot lua parte la operatiuni de aplicare a legii impreuna cu fortele politienesti si in cazuri extreme, acestia sunt prima linie in cazul unui dezastru natural.

British Special Air ServiceBritish Special Air Service

Jucatorii de Call of Duty sau Battlefield s-ar putea sa fie familiari cu aceasta grupare militara, cunoscuta sub abrevierea SAS. O unitate fondata in 1941, dar abia in 1950 transformata intr-o unitate miliatara de sine statoare. SAS-ul este recunoscuta pe plan international ca una dintre cele mai eficace echipe de interventie rapida din lume, schimburi de experienta cu altfel asemenea unitati fiind organizate periodic. De la misiuni de recunoastere, pana la parasutarea in spatele liniilor inamice, lupta de gherila, tactici comando, lupta anti-terorism, salvare de ostatici, SAS-ul este una din cele mai complete echipe din acest top, avand atat traditie, cat si renume mondial. Un alt element interesant este faptul ca SAS-ul isi poarta cutitul numit Fairbairn pe blazonul celor trei regimente, cutitul in sine fiind folosit de aceasta unitate inca din cel de-al doilea razboi mondial. 

Jucatorii de MOBA MOBA

Trupele de interventie MOBA au niste radacini extrem de obscure. Aceasta trupa de interventie rapida poate fi gasita oriunde apare un post despre DOTA 2 sau League of Legends, transformand sectiunea de comentarii intr-o baie de sange. Numarul victimelor este uneori astronomic de ambele parti ale baricadei. Sunt considerati mai periculosi decat fanaticii religiosi, acestia aparand jocul pe care il reprezinta pana la ultima litera, de cele mai multe ori cu o furie oarba. Fie ca vorbim de Defence of Terrestrial and Aerial 2 sau League of Legends Army, ambele intra in categoria cele mai periculoase grupari militare de interventie rapida din lume, activandu-se atunci cand cineva incepe o discutie despre unul din cele doua MOBA-uri populare de pe planeta. Moment in care, asa cum zice americanul: All hell breaks loose! 

Trupele de interventie rapida Anti-PCC-Fag

Cunoscute sub acronimul C-FAG (Console Fanboy Army Group) trupele de interventie rapida Anti-PC sunt de cele mai multe ori la limita dintre terorism si grupare militara. La fel ca si jucatorii de MOBA, C-FAG sunt adesea asemuiti fanaticii religiosi, acestia fiind oricand gata sa isi dea viata pentru cauza in care cred, singura diferenta intre acestia si jucatorii de MOBA fiind ca C-FAG de cele mai multe ori se trag din state murdare conform folclorului relatat de site-ul The Escapist, istoricul Yahtzee numind aceasta grupare militara: „Dirty Console Peasants”. Un singur membru poate decima un intreg forum, canal de youtube sau site, fiind determinati si extrem de periculosi, mai ales incoltiti, fiecare membru purtand o vesta dotata cu flame war si TNT pe care este inscriptionat unul dintre cele trei blazoane: „Nintendo Rulez” – „Xbox is Live” – „Sony ‘za best”. C-FAG sunt si in ziua de astazi unul dintre cele mai radicale grupuri militare din lume, dar si cele mai periculoase, fiecare membru C-FAG fiind un Kamikaze daca situatia cere asta!

Articole asemanatoare

Back to top button