PCRSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Cele mai noi laptopuri ASUS ZenBook la IFA 2018

La IFA 2018 am avut ocazia să vedem cele mai noi produse ASUS, care anul acesta își reîmprospătează linia de laptopuri ZenBook. Este vorba despre seria compactă de laptopuri ZenBook 13/14/15, modelul ZenBook Pro 14 destinat creatorilor de conținut și noile laptopuri convertibile ZenBook Flip 13 și 15, care excelează la capitolul portabilitate. Și acum să discutăm pe rând despre fiecare în parte.

ZenBook 13/14/15

Cu noua serie de laptopuri ZenBook, ASUS reușește să împingă și mai departe raportul dintre display și cadru, noile modele având acum unele dintre cele mai subțiri rame pe care le-am văzut vreodată pe un laptop. ASUS implementează pentru prima oară în aceste modele noua lor tehnologie NanoEdge, ecranul ajungând să ocupe un impresionant 95% din suprafața monitorului.

Opțional, modelele ZenBook pot fi echipate cu un touchpad revoluționar, pe care ASUS îl numește NumberPad, și care face fix asta: economisește spațiul de pe tastatură și mută tastele de pe numpad pe touchpad, pentru un plus la capitolul productivitate. Cum o poză face cât o mie de cuvinte, vă arătăm mai jos ce fel arată noul NumberPad, și puteți observa și singuri cât de subțiri sunt marginile care încadrează display-ul, datorită tehnologiei NanoEdge.

Așa cum se poate vedea și în pozele de mai sus, sistemul de pliere este unul aparte. Este vorba despre ErgoLift, un mecanism conceput de ASUS care permite înclinarea tastaturii pentru o pozție mai confortabilă de tastat.

Dacă din poze noua serie arată destul de impresionant, fiți sigur că nici specificațiile nu vor dezamăgi. ASUS a reușit cumva să încorporeze într-un laptop impresionant de subțire și cu dimensiuni reduse componente de top, cum ar fi un procesor Intel Core i7 de ultimă generație, 16 GB RAM, modem wireless gigabit, SSD pe interfață PCIe și (opțional) o placă video NVIDIA GeForce GTX 1050 Max-Q.

Toate modelele ZenBook 13/14/15 vin cu o cameră frontală pe marginea superioară a ecranului. Și nu e vorba de orice fel de cameră, ci un model avansat cu infraroșu 3D, care poate vedea și în condiții de iluminare scăzută, fiind compatibilă cu Windows Hello, un plus pe partea de securitate.

ASUS ne-a asigurat că laptopul este construit din materiale de calitate, beneficiind de MIL-STD-810G, un standard militar care garantează rezistența și durabilitatea dispozitivului.

ZenBook Flip 13/15

Sunt puține lucruri de spus în plus pentru acest dispozitiv care să nu fi fost deja menționat la modelele ZenBook 13/14/15. ASUS ne impresionează cu cel mai compact laptop convertibil pe care am pus mâna până acum. Producătorul aduce NanoEdge și pe aceste dispozitive, oferind o îmbunătățire de 10% la diminesiunea marginilor față de generația anterioară. NumberPad-ul este și el prezent, acoperit cu sticlă, permițând comutarea între un touchpad multi-touch și un keypad iluminat cu LED printr-o singură atingere. Lângă tastatură este prezentă o cameră specializată realitatea mixă din Windows 10, compatibilă cu aplicația Mixed-Reality Viewer.

ZenBook Flip poate fi echipat cu aceleași specificații ca și celelalte modele din serie (i7, 16 GB RAM, SSD PCIe, GeForce GTX 1050 Max-Q), la are se adaugă un display special. Este vorba de PANTONE Validated 4K UHD NanoEdge, care este calibrat din fabrică pentru a reda culorile cu cea mai mare acuratețe posibilă. Iar dacă un SSD nu este suficient, aveți opțiunea să echipați un ZenBook Flip și cu un HDD pentru o capacitate sporită de stocare.

ASUS ZenBook la IFA 2018

Bineînțeles, așa cum se vede și în poza de mai sus, punctul forte al acestui dispozitiv îl reprezintă design-ul balamalelor. ZenBook Flip vine dotat cu un 360° ErgoLift solid, care păstrează ecranul fix în orice unghi, oferind posibilitatea de a folosi dispozitivul în mod laptop, tabletă, stand sau cort. ASUS ne-a asigurat că fiecare balama 360° ErgoLift este testată la 20.000 cicluri deschis/închis pentru a garanta utilizatorului final o funcționare corespunzătoare pe termen îndelungat.

La fel ca restul seriei, materialul din care este fabricat ZenBook Flip este unul solid, regăsindu-se aici același standard militar super solicitant MIL-STD-810G.

ZenBook Pro 14

Am lăsat pentru la final vârful de lance al seriei ZenBook, care vine cu îmbunătățiri cam la toate capitolele peste ce oferă celelalte laptopuri. Primul lucru care ne-a sărit în ochi a fost ScreenPad-ul cu care este dotat modelul Pro. Dacă la restul seriei am vorbit despre un NumberPad, care comută între un touchpad multi-touch și un keypad, aici avem ceva cu totul și cu totul deosebit. ScreenPad funcționează practic ca un ecran secundar cu touchscreen, care este conceput să fie integrat din start cu aplicații din Windows cât și aplicații dedicate, denumite ScreenPad Apps. Microsoft Word, Excel, PowerPoint oferă suport pentru ScreenPad, iar acesta va afișa funcții adaptive, care depind de aplicația și operația efectuată de utilizator la acel moment. ScreenPad poate fi personalizat de fiecare utilizator, oferind posibilitatea de a aloca diferite funcții pe acest mini-ecran, sporind productivitatea. Este un tool care cu siguranță se va dovedi foarte util pentru artiști, designeri, programatori și alți creatori de conținut.

ASUS ZenBook la IFA 2018

Design-ul lui ZenBook Pro este el însuși foarte artistic. Subțire, elegant, acoperit integral de aluminiu, un finisaj de excepție. ASUS ne-a comunicat că modelul va fi disponibil în variantele Deep Dive Blue și Rose Gold.

Deși poate fi echipat cu Intel Core i7, 16 GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 1050 Max-Q, SSD PCIe 3.0 x4 de 1 TB și un HDD suplimentar, ASUS ne garantează că ZenBook Pro va rezista solicitării unei zile întregi de lucru, oferind o autonomie de până la 12,5 ore cu o singură încărcare.

Pe lângă funcțiile deja amintite la celelalte produse din serie, ZenBook Pro mai are integrate câteva funcții smart, precum interacțiunea cu asistenții virtuali Alexa și Cortana.

Dincolo de specificații, ASUS nu ne-a comunicat încă o listă de prețuri pentru noua serie de laptopuri ZenBook sau o dată de lansare, dar vă vom oferi mai multe informații pe măsură ce acestea vor deveni disponibile.

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button