Gaming

Cele mai importante anunturi facute de Sony la E3 2015!

Daca mai exista vreun dubiu in privinta cui a „castigat E3-ul de anul acesta”, ei bine Sony si-au adjudecat acest titlu! Au furat mintile privitorilor, facand anunt dupa anunt, toate senzationale, care pur si simplu ne-au tinut pe marginea scaunului sau canapelei. Dupa caz. Prezentarea Sony la E3 2015 a fost menita sa ne „aprinda imaginatia”, iar rezultatul a fost o explozie de aplauze si oameni care au ramas fara suflare.

Incepem cu The Last Guardian, joc care ba este in dezvoltare, ba nu este, ba este pe PS3, ba este pe PS4, ba a murit. Ei bine, The Last Guardian nu este nici mort, nici ingropat, Sony prezentand un gameplay cinematic dar si o data de lansare. Fixa speram, care urmeaza sa fie undeva in 2016. Nici macar Phill Spencer de la Xbox nu s-a putut abtine si l-a felicitat pe Shuhei Yoshida pentru The Last Guardian!


Un alt anunt surpriza a fost Horizon: Zero Dawn, un nou titlu de la Guerrilla Games, studio care a avut in grija seria Killzone. Acestia au prezentat un gameplay trailer cu un personaj care in mod dubios mi-a adus aminte de Monkey din Enslaved: Odyssey to the West, tot timpul avand ceva de comentat si contestat vis-a-vis de… orice. Nici estetica nu este foarte diferita de Enslaved: Odyssey to the West, doar ca povestea difera in anumite privinte. Horizon: Zero Dawn totusi este un joc care merita trecut in agenda, avand acel ceva… diferit.

Un alt anunt care s-ar putea sa bucure multi gameri veterani, este cel al unui nou Hitman, Square-Enix anuntand reintoarcerea acestuia, doar ca acum acesta se va plimba in intreaga lume, incercand sa isi elimine tintele. Iar pentru posesorii de Playstation 4, un beta va fi disponibil, in care sase misiuni vor putea fi incercate.

Square nu s-au oprit aici cu anunturile. Au urmat cele despre World of Final Fantasy, o versiune a universului FF, doar cu personaje chibi, doar ca acest titlu va fi disponibil pentru PS Vita, platforma care nu primise prea multa atentie la acest E3. Linistea mormantala care s-a asternut in sala a fost risipita de urlete si tipete de bucurie,in momentul in care un remake pentru… Final Fanasy 7 a fost dezvaluit!!! Refacut de la zero, cu un nou motor si o noua grafica. In concluzie… I WANT IT IN MY LIFE!!!

De la anuntul Square, nu a trecut prea mult timp pana cand alti japonezi si-au aratat muschii, Capcom oferind un nou trailer pentru Street Fighter 5, dar anuntand si o serie de noi personaje precum Birdie din Street Fighter 3 si Cammy. Pe langa asta,  a fost oferita si o data de lansare pentru beta-ul public, pe de 23 iulie!


Nici No Man’s Sky nu a lipsit, Sean Murray, de la Hello Games, a dorit sa sublinieze faptul ca jocul este un sandbox ce poate avea peste 18.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 de posibile planete. Sau 18 quintilioane de posibile combinatii de planete. Avand in vedere cat de mare este universul si faptul ca jocul permite distrugerea de planete, intrebarea este cam cat de mult ti-ar lua sa explorezi acest univers. Este foarte posibil ca acest joc sa fie urmatorul Minecraft.
Au urmat o serie de anunturi mai mici, precum cel facut de Devolver Digital, care si-au anuntat patru noi jocuri, Ronin, Eitr, Mother Russia Bleeds, Crossing Souls. Urmat de anuntul pentru Shenmue 3 care a reusit si el sa ridice sala in picioare.Shenmue 3
Project Morpheus nu a lipsit de la prezentare, cu toate ca privirile au fost atintite catre Oculus si Holo Lens la capitolul VR, dar asta nu inseamna ca Sony s-au lasat mai prejos. Pe langa marketing talk-ul aferent, Sony au anuntat RIGS. Un nou IP dezvoltat de Guerrilla Cambridge, acesta fiind un shooter 3v3 realizat special pentru realitatea virtuala.
Pentru final am pastrat crema. Uncharted 4: A Thief’s End – care copiaza o pagina din cartea Red Faction si aduce medii distructibile, facand gameplay-ul mai interesant, mai ales in momentul in care trebuie sa te ascunzi dupa o cutie si aceasta dispare intr-o explozie colosala de aschii si fum. Plus ca am primit si un gameplay trailer. Care arata senzational!

Articole asemanatoare

Back to top button