TECH

Cele mai descărcate aplicații și jocuri pe trimestrul întâi 2018

Deloc surprinzător, WhatsApp, Facebook, Messenger și Instagram au dominat topul celor mai descărcate aplicații mobile, în primul trimestru al anului 2018, potrivit statisticilor publicate recent de compania Sensor Tower. Neașteptat a fost să găsim pe locul întâi, în topul celor mai downloadate aplicații pentru iPhone, necunoscuta Tik Tok – o platformă socială de videoclipuri muzicale, dezvoltată în China.

La nivel global, s-au înregistrat peste 45 de milioane de descărcări ale acestei aplicații, pe parcursul ultimelor trei luni. Tik Tok permite utilizatorilor să-și creeze rapid și ușor propriile videoclipuri scurte, punându-le la dispoziție mai multe instrumente creative pentru a le realiza; videoclipurile astfel create pot fi apoi împărtășite cu prietenii și chiar cu restul lumii. Este una dintre cele mai populare platforme din Asia, numărul utilizatorilor zilnici activi ajungând până la 66 milioane, în februarie 2018.

Din punctul de vedere al veniturilor, Tinder a fost liderul topului atât pentru Google Play cât și pentru App Store, la nivel general situându-se pe locul II, după Netflix. Să mai zică unii că piața de dating nu e generoasă! Vom vedea în ce formă va introduce Facebook componenta sa de dating și dacă aceasta va deveni o sursă importantă de venit pentru companie.

În ceea ce privește download-urile de jocuri pentru iOS și Android, în primul trimestru al anului actual, PUBG Mobile a fost în topul preferințelor utilizatorilor de iPhones, situându-se pe locul I și la nivel general de download-uri, deși nu se află în top 10 în Google Play. Dezvoltatorul lui, Tencent, a fost lider mondial în primul trimestru atât în ceea ce privește veniturile cât și download-urile din jocuri, și pe locul II, după IAC (dezvoltatorul Tinder), în ceea ce privește veniturile din aplicații.

Download-urile de aplicații la nivel mondial au totalizat 25,4 miliarde de euro în trimestrul IV 2017, o creștere de 7,6% față de aceeași perioadă a anului trecut. App Store a înregistrat creșteri de 13%, ajungând până la 7.8 miliarde, în timp ce descărcările din Google Play au ajuns la 17,6 miliarde, o creștere de 5,4%.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button