TECH

Cele mai bune si utile programe pentru un Android cu ROOT!

Sunt o multime de motive pentru care un utilizator de Android doreste sa faca ROOT la telefon. Facand ROOT poti scapa de aplicatiile preinstalate, adica bloatware, poti mari durata de viata a bateriei sau in unele cazuri chiar si puterea de procesare a telefonului prin overclocking la CPU sau GPU. Pe scurt daca faci ROOT, dezlantui adevarata putere a sistemului de operare si a dispozitivului!

Facand ROOT ai optinea de a da aplicatiilor permisiunea de superuser, mai exact de a modifica fisierele sistemului de operare. Nu va faceti griji, cand o aplicatie are nevoie de permisiunea pentru superuser, sunteti notificati daca vreti sa dati acordul sau nu acelei aplicatii. In lista de mai jos va prezentam cateva aplicatii foarte utile, daca aveti ROOT la telefon sau tableta.

1. Root Explorer

La ce este bun un ROOT daca nu ai un manager de fisiere care sa iti permita sa faci mai multe lucruri in sistemul de operare. Root Explorer are functia unui manager de fisiere normal, dar cu cateva lucuri in plus foarte utile. Aceasta suporta o gama larga de fisiere precum .ZIP, .TAR, .RAR, are un editor text si posibilitatea de a afisia baze de date SQL, sau de management al stocarii in cloud. Root Explorer este pe bani, dar avem si o alternativa gratuita, ES Explorer care face aproximativ aceleasi lucruri.

2. Sixaxis Controller

SixAxis Controller iti permite conectarea unui controller de PlayStation Wireless pe care il poti folosi in jocurile de pe telefon sau tableta. Aplicatia nu este compatibila cu orice dispozitiv, asa ca inainte de achizitie folositi SixAxis Compatibility Checker, pentru a verifica daca dispozitivul vostru este compatibil cu aceasta aplicatie. In momentul de fata sunt suportate controllerele de Play Station 3, si in curand o sa fie compatibil si cel de PlayStation 4.

3. ROM Toolbox Pro

ROM Toolbox Pro este un utilitar pentru sistem foarte puternic, pe care orice utilizator cu ROOT ar trebui sa il instaleze. Acest utilitar te ajuta sa instalezi mai usor un ROM, precum CyanogenMod, poti face backup intregului sistem, permite dezinstalarea aplicatiilor, sau chiar sa faci backup la aplicatii. De asemenea, are un tool pentru overclock, un memory manager, un manager de fisiere si multe altele.

4. Tasker

Cu Tasker practic iti poti automatiza dispozitivul. Acesta poate fi folosit si pe un dispozitiv fara ROOT, dar daca ai ROOT poti beneficia de functii mult mai avansate. Puteti gasi pe Youtube o multime de tutoriale despre cum sa folositi aplicatia.

5. AdBlock Plus

Desi a fost scos din Play Store din motive evidente, AdBlock Plus face acelasi lucru ca si extensia pentru Chrome sau Firefox, adica va scapa de reclamele enervante. AdBlock Plus functioneaza si fara ROOT, dar nu filtreaza decat traficul de pe WiFi, dar daca aveti ROOT acesta filtreaza reclamele si din traficul facut de pe SIM. Programul este complet gratuit, si evident, nu are reclame in el :).

6. FPS Meter

FPS Meter face acelasi lucru ca si FRAPS, arata FPS-urile din jocuri. Programul este complet gratuit, si nu necesita permisiuni speciale.

7. Titanium Backup

Acest program este un must have daca ai ROOT. Disponibil in varianta gratuita sau cu plata, acesta iti permine sa faci backup la orice program, poti chiar sa programezi cand sa faca backup, si poti sa muti acel backup pe un card. De asemenea poti dezinstala orice program din sistem. Varianta Pro iti permite salvarea automata a backup-ului direct in cloud.

8. CPU Tuner

Cu CPU Tuner poti modifica frecventa procesorului, poti sa selectezi guvernatorul sau sa faci profile automate, si in functie de incarcarea bateriei sa comute automat guvernatorul, frecventa si modulele dispozitivului.

9. Call Master

Call Master este un firewall pentru apeluri, sms-uri sau mms-uri. Ai posibilitatea sa blochezi automat orice apel cu numar privat, un numar din agenda sau unul necunoscut, pe care nu il ai in agenda.

10. Xposed

Xposed nu este chiar o aplicatie, ci un framework. Dupa instalarea acestuia va recomandam GravityBox, care este o colectie de module pentru Xposed. Pentru mai multe detalii vedeti forumul XDA.

11. full!screen

Aceasta aplicatie face ca butoanele si bara de notificari sa dispara, si in schimb primiti doua butoane mici, transparente in partea de jos. In acest mod veti avea un spatiu mult mai mare pe ecran. Ca alternativa puteti folosi GMD Auto Hide Soft Keys.

12. Startup Manager

Folosind Startup Manager poti scoate programele care pornesc odata cu sistemul de operare, si in acest mod puteti salva din bateria dispozitivului, si din memoria RAM. Daca il folositi pe un dispozitiv fara ROOT, este posibil ca programul oprit sa reporneasca.

13. Pimp My Rom (Beta)

Pimp My Room este un utilitar foarte puternic cu o multime de tweek-uri. Din acest program poti modifica extrem de multe in sistemul de operare: comportamentul in Multitasking, poti modifica date din Kernel, comportamentul la touchscreen, etc…Instalati-l si o sa descoperiti singuri cat de util este, dar o faceti pe propria raspundere.

14. GDM Speed Time (Lite)

Acest program este perfect daca va jucati jocuri care necesita un anumit timp pentu a face diverse lucruri in el, de exemplu jocuri de farming, care necesita timp pentru a construi o casa, etc. Cu acest program puteti accelera timpul pana la 1000 de ori, asa ca nu mai trebuie sa asteptati 15 minute pentru a completa un task. Folositi acest program pe propria raspundere, pentru ca… incalca termenii si conditiile anumitor jocuri!

15. dSploit (zANTI2)

dSploit sau zANTI2, este un program cu care puteti scana reteaua de vulnerabilitati, puteti gasi parole etc… Folositi cu responsabilitate acest program, pentru ca… poate incalca anumite legi ale tarii in care traiti!

16. Network Spoofer

Network Spoofer este un utilitar care iti permite sa modifici paginile web ale calculatoarelor din reteaua in care te afli, poti redirectiona tot traficul prin dispozitivul tau, etc… La fel ca si zANTI2, folositi cu grija acest program, si nu incercati sa-l folositi in institutii publice sau corporatii!

17. WiFiKill

Daca esti student si stai in campus, sau esti la un WiFi public, acesta este programul perfect. Cu acest program poti restrictiona accesul la internet in reteaua WiFi unde esti conectat, asa ca poti naviga acum linistit pe internet fara sa stai cate 10 minute pentru a accesa un site.

18. WiFi Protector

WiFi Protector iti protejeaza dispozitivul conectat la WiFi de atacuri ARP, DoS sau MITM, mai exact de ce fac programele zANTI2, Network Spoofer sau WiFiKill.

19. Avast Mobile Security & Antivirus

Nici Avast Mobile Security & Antivirus nu ar trebui sa lipseasca de pe un dispoiztiv care are ROOT; acesta te protejeaza de virusi, evident, dar are optiuni de blocare a telefonului in cazul unui furt. De asemenea are si protectii impotriva atacurilor prin WiFi, la fel ca si WiFi Protector.

20. LBE Privacy Guard

Folosind LBE Privacy Guard poti bloca accesul aplicatiilor la internet, poti vedea ce aplicatii iti coleteaza date din telefon si le poti bloca permisiunile.

21. Advanced Permission Manager

Cu aceasta aplicatie poti vedea ce permisiuni au aplicatiile, si poti chiar sa le editezi.

22. Root DPI Changer

Cu acest program puteti mari sau micsora DPI-ul ecranului. In acest mod puteti sa castigati mai mult spatiu pe ecran.

Daca nu aveti inca ROOT, va recomandam softul Kingo, care poate face ROOT la o multime de dispozitive, chiar daca nu apar in lista oficiala. Daca faceti ROOT riscati sa pierdeti garantia, dar Kingo are si optiunea de UnROOT. In acest mod sterge tot ce este legat de ROOT si puteti merge linistiti la garantie. Si ca bonus cautati pe Google aplicatia Freedom si Market Unlocker, asta pentru jocurile care au in-app purchase nesimtit. Bafta!

Acestea sunt recomandarile noastre, daca aveti si voi recomandarile voastre, va invitam sa comentati pe pagina noastra de Facebook sau in sectiunea de comentarii a paginii.

Articole asemanatoare

Back to top button