Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Cele mai bune programe de editat si modificat poze pentru PC

/
/
/

Se gasesc zeci de programe pentru editat si modificat pozele pe PC sau MAC, dar nu toate sunt la fel de bune. Noi am facut o lista cu cateva programe pe care le utilizam si de asemenea sunt recomandate ca fiind printre cele mai bune, de catre majoritatea fotografilor profesionisti. Ordinea este aleatorie, iar unele programe din pacate se regasesc doar pe MAC, dar poate ca in viitor vor aparea si pe Windows sau Linux.

Phocus – Programul este dezvoltat de catre Hasselblad si poate fi descarcat in mod gratuit dupa creerea unui cont. Interfata este simpla si intuitiva. Programul recunoaste automat peste 200 de formate RAW de la camerele aflate pe piata si de asemenea recunoaste obiectivele, astfel aberatile si distorsiunile vor fi corectate automat. Programul este disponibil pentru MAC si Windows.

Gimp – Acest program poate fi folosit pentru editarea si manipularea pozelor, el fiind asemanator cu Photoshop. Programul este disponibil in mod gratuit pe Windows, Linux si MAC.

Photoshop CC 2017 – Photoshop este probabil cel mai cunoscut program pentru editarea si modificarea pozelor. Din pacate acesta inca nu este disponibil nativ pe Linux, dar poate ca in viitor producatorul ne va face aceasta surpriza.

Photoshop Lightroom – Lightroom este o varianta a lui Photoshop dedicata doar pentru editarea si corectia de culoare a pozelor. Acest are cateva optiuni in plus in comparatie cu Camera RAW, iar sliderele pentru setari sunt gandite pentru acces rapid.

 

Photoshop Elements – Aceasta varianta de Photoshop este dedicata utilizatoriilor obisnuiti, care nu au foarte multa experienta in editare si manipulare. Programul are o interfata mai prietenoasa si combina fucntiile din Lightroom si Photoshop.

Luminar (MAC) – Luminar este o alternativa la Lightroom. Programul dispune de peste 300 de functii, si recunoaste fisierele RAW.

 

Google Nik Collection – Aceasta colectie de programe a fost facuta gratuit de catre Google dupa achizitia companiei. In suita se regasesc:

Programele functioneaza ca si plugin-uri pentru Photoshop, dar si in mod stand alone.

Ca si mentiuni speciale in acest top avem:

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

9 Comments

  1. Da, ok…am putea spune ca si un clasament general. Idea este urmatoarea. Cu ajutorul unuia construiesti si conturezi ceea doresti sa manipulezi, iar mai apoi, „finalul” il poti trece prin anumite programe de editare ce folosesc anumite „efecte” cheie pe care tu le doresti. Nu toate programele din lista fac acelasi lucru.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar