MORE

Cele mai bine vândute jocuri de pe Steam din septembrie

De când s-a ivit SteamSpy, a devenit mult mai simplă întocmirea de liste despre ce jocuri s-au vândut mai bine pe serviciul de distribuție digitale. Date ce erau dificil de compilat sunt acum puse la dispoziția tuturor, și relevă ce jocuri s-au vândut mai bine în luna septembrie pe Steam.

Ca dovadă că jocurile de PC sunt departe de a fi moarte, numai luna trecută Steam a vândut peste 28 de milioane de jocuri, și a livrat gratuit încă 42 de milioane, de la diverse promoții de pe internet, precum Abe’s Oddysee, de acum câteva săptămâni.

Prețul mediu la care au fost vândute aceste jocuri a fost de 11.47 dolari, ceea ce înseamnă că s-au vândut lejer și titluri ce nu sunt noi. Cu toate acestea, în fruntea vânzărilor a fost un joc ce a fost lansat în luna septembrie, și costa 50-60 de dolari/euro.

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, s-a vândut în mai bine de 690 de mii de exemplare. O cifră impresionantă, având în vedere că poate fi dificil să înțelegi cu adevărat ce se întâmplă, fără să fi jucat Peace Walker și Snake Eater, ce nu au fost lansate vreodată pentru PC, iar întreaga serie a fost absentă încă din 2002 de pe această platformă.

Pe locul doi este nelipsitul Counter-Strike Global Offensive, care a fost vândut în 488 de mii de exemplare doar luna trecută, iar locul trei îi aparține lui Mad Max, cu 363 de mii de exemplare.

Rocket League a urmat, cu 255 de mii de exemplare, totalizând 1.4 milioane de când a fost lansat. Iar apoi, Left 4 Dead, pe care cumva lumea încă îl mai cumpără în 179 de mii de exemplare, deși a fost gratuit de numeroase ori.

Din jocurile care au fost lansate luna trecută pe Steam, s-au mai vândut binișor titluri precum SOMA, cu aproape 48 de mii de exemplare în doar câteva zile. Blood Bowl 2 a atins 44 de mii de unități vândute, Stasis se apropie de 12 mii de exemplare, și cumva 13 mii de oameni au cumpărat varianta de PC a lui Final Fantasy 5, un joc de SNES vechi de 23 de ani.

[Neogaf]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button