MORE

Cele 19 milioane USD despagubiri de la Google pentru parintii ai caror copii au facut „shopping” online nu au ajuns nici acum la pagubiti

Au trecut trei luni de cand Google a anuntat ca va plati despagubiri de 19 milioane de dolari unor clienti americani ai caror copii au folosit, fara acordul parintilor, aplicatii mobile prin intermediul carora au cumparat diferite produse sau servicii, informeaza engadget.com.

Compania abia acum incepe sa se achite de obligatii. Primul pas este trimiterea de e-mailuri fiecarui client in parte, in care i se aduce la cunostinta faptul ca au fost schimbate regulile pentru Play Store pentru a impiedica achizitionarea neautorizata de produse si/sau servicii. Potrivit noilor reguli, „se vor oferi despagubiri in anumite cazuri care incalca acordul dintre Google si Federal Trade Commission”, iar cei care cred ca micutii lor le-au folosit cardurile pentru a cumpara random pe Internet vor avea de asteptat pana la 2 decembrie 2015 pentru a cere despagubiri. Google este a treia companie americana, dupa Apple si Amazon, pe care Comisia Federala pentru Comert o obliga sa restituie sumele incasate fara acordul clientilor.

Articole asemanatoare

Back to top button