Gaming

Cele mai vândute jocuri de pe Steam din 2015

Câte jocuri s-au vândut în mai bine de 1 milion de exemplare pe Steam anul acesta? Mulțumită uneltei SteamSpy, acum putem ști, cel puțin cu aproximare. Anterior așa ceva era cam dificil, din moment ce Steam tinde să nu ofere astfel de informații.

Din martie 2015 și până în prezent, 6 jocuri au reușit să depășească 1 milion de unități vândute, iar o jumătate dintre ele încă mai sunt pe Early Access. Acestea sunt ARK: Survival Evolved, H1Z1 și Besieged. Jocuri ce au reușit să se propulseze în centrul atenției fără excesiv de multă promovare, sau în unele cazuri chiar fără promovare directă, beneficiind doar de atenția diverșilor formatori de opinie de pe Youtube.

Celelalte jocuri care au depășit 1 milion de exemplare sunt reprezentate de: titanul de marketing ce a dominat ultimii doi ani, Grand Theft Auto 5; Rocket League ce a răsărit de nicăieri umplând un gol de care numai fanii de Rollcage Stage 2 știau că există; iar apoi a fost Cities Skylines, jocul ce a reînviat genul City Builder după ce SimCity l-a îngropat.

Nu sunt chiar atât de multe jocuri ce au avut succes masiv, dar nu pentru că PC-ul ar fi cu mult mai slab ca vânzări față de celelalte platforme, ci pentru că unele titluri au fost vândute prin alte metode decât Steam, precum The Witcher 3 ce a trecut de 1 milion de copii vandute prin GOG.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button