GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Cel mai mare jaf de pe Steam

Cu siguranță ați văzut ceva pe Steam care pare a fi un jaf total, o epavă de gogomănie digitală care nici măcar nu poate fi numit joc. Eh, vă garantez că pe lângă Abstractism, acele jafuri sunt mici copii.

Până recent, Abstractism era un platformer foarte simplist care nu merita atenția nimănui și avea un preț de obicei mai mic de 1 dolar. Însă la o analiză ceva mai detaliată, făcută de canalul de Youtube SidAlpha, jocul s-a dovedit a fi cu adevărat uluitor.

Abstractism este unul din acele jocuri cu un sistem de drop-uri care permite obținerea de diverse obiecte. Știți voi, cum are și Team Fortress 2. Un sistem care nu ține cont de ce faci în joc, ci doar de cât timp stai în joc. Iar exemplul de față era făcut să genereze maxim 7 obiecte pe săptămână, raritatea lor crescând în funcție de cât timp stătea utilizatorul în joc.

Nimic anormal până acum. De aici începe aventura. Jocul genera ocazional obiecte care arătau exact la fel ca unele rare din Team Fortress 2, ce puteau fi foarte ușor confundate cu originalele și vândute necunoscătorilor la prețuri ridicole. Pentru ca Valve să nu zdrobească jocul, acel gen de obiecte au fost îndepărtate, dar au rămas o varietate de alte drop-uri potențiale a căror prețuri ajung la câțiva dolari. Nu e tocmai ceva anormal… până când un anti-virus este folosit la scanarea jocului, moment în care iese la iveală că este de fapt un miner de cripto-monede.

Cei care tot stau în joc așteptând să pice un obiect, sau cei care se folosesc de boți pentru a face asta în esență erau o rețea de mineri pentru dezvoltatorul jocului.

Așa că Valve a decis că poate ar fi o idee bună ca jocul să fie dat jos de pe Steam. Nu de alta, dar pe lângă faptul că era groaznic, inserarea unui cripto-miner pe acolo era cam o încălcare a termenilor de utilizare de pe Steam.

Morala poveștii: Nu mai poți obține cripto-mineri doar de la crack-uri.

Cealaltă morală a poveștii: Poate n-ar strica dacă Valve ar aduce înapoi Steem Greenlight, pentru că deși era mult gunoi acolo care ajungea pe Steam, nu era tocmai atât de mult gunoi.

A treia morală a poveștii: GOG.

[Game Informer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button