Foto-VideoTech&IT

O nouă cameră preia titlul de cel mai ieftin DSLR cu 4K

Modelul EOS 250D / Rebel SL3 este de fapt un upgrade al lui Canon EOS 200D / Rebel SL2, dar cu un nou procesor DIGIC 8 care adaugă o listă lungă de caracteristici noi.

Printre acestea este inclusă posibilitatea de a filma în 4K, pentru prima dată într-o cameră DSLR ieftină destinată începătorilor la acest nivel de preț. Acest lucru funcționează alături de îmbunătățirea sistemului de focalizare automată CMOS Dual Pixel pentru a face afișajul tactil al camerei cu unghi variabil și mai eficient pentru compunerea fotografiilor și a videoclipurilor. Sistemul Dual Pixel oferă acum un număr uimitor de 3.975 de puncte de focalizare selectabile de utilizator pe întreg ecranul, în modul de vizualizare live.

În mod neobișnuit pentru un DSLR, EOS 250D / Rebel SL3 funcționează la fel de bine, dacă nu chiar mai bine când compuneți fotografii pe ecranul din spate, comparativ cu fotografierea obișnuită prin vizor. De fapt, are multe în comun cu modelul mirrorless Canon EOS M50, doar ca are un vizor optic încorporat. Oglinda din corp îl face mai greoi decât o cameră mirrorless dar, așa cum susține Canon, este cel mai mic și mai ușor DSLR de pe piață cu un ecran mobil.

Pivotul cu unghi liber vă permite să răsturnați ecranul în lateral și să-l rotiți în orice direcție, inclusiv în față, astfel încât este perfect pentru selfie-uri.

Alternativ, puteți compune fotografii în vizorul optic, care utilizează un design pentamirror și acoperă 95% din suprafața imaginii. Aici, Canon a rămas cu sistemul său de focalizare de bază, dar eficient, cu 9 puncte, care ar putea dezamăgi unii fani ai tehnologiei, dar este ușor de înțeles și de utilizat.

Senzorul AF de 2,50 pixeli CMOS cu dimensiunile APS-C de 24,1 megapixeli din EOS 250D / SL3 este unul pe care l-am văzut într-o mulțime de modele DSLR Canon și care se descurcă foarte bine. Acum poate capta video 4K cu până la 25/24 de cadre pe secundă și poate înregistra filme time-lapse 4K – este posibil chiar și să salvați cadre individuale din aceste filmări.

Noul procesor DIGIC 8 de la Canon are și alte avantaje, printre care se numără și un optimizator automat de lumină pentru a gestiona situații de iluminare dificile, un Digital Lens Optimizer pentru a obține cele mai bune rezultate din obiectivele voastre și un mod de prioritate a tonurilor de evidențiere pentru a preveni evidențierea unor scene foarte luminoase.

Din păcate, Canon are un mod ciudat de a-și boteza modelele în întreaga lume. În Europa, noua cameră va fi numită Canon EOS 250D, în America de Nord va fi cunoscută sub numele de Canon EOS Rebel SL3, în timp ce va fi denumită 200D în Asia, 200D II în Asia de Sud-Est și Kiss X10 în Japonia.

Canon EOS 250D va fi finisat in negru, alb sau argintiu si este disponibil pentru precomandă acum, devenind oficial disponibil în Europa în data de 25 aprilie. Prețul va fi de numai 529.99 lire / 549 dolari, sau 599.99 lire / 649 dolari în kit cu un obiectiv EF-Sde 18-55mm f / 4-5.6 IS STM.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button