MORE

Cel mai de succes Steam Machine este… Playstation 4

Conceptul de Steam Machine n-a prea reusit vreodata sa ia amploare, atat pentru ca producatorii de sisteme n-au lansat vreodata o configuratie care sa aiba un pret acceptabil, cat si pentru ca oricine joaca ceva pe Steam probabil are deja un PC capabil. Dar recent s-a ivit o alternativa neasteptata, Playstation 4.

Inca de pe vremea lui PlayStation 3, platforma produsa de Sony era vazuta ca o solutie foarte atractiva pentru cei care doreau sa instaleze Linux si sa extinda capabilitatile sistemului. Functia de-a instala un alt sistem de operare a fost indepartat cu timpul, din motive de securitate, iar in acest moment nu merge ca standard nici pe Playstation 4, dar cu ceva munca Linux poate fi instalat pe aceasta consola.

Un utilizator de Youtube numit OsirisX a folosit un firmware mai vechi de PS4, varianta 1.76, pentru a instala Arch Linux, iar de acolo a fost capabil sa instaleze Steam, care functioneaza de minune in modul Big Picture cu un controller.

Fiind vorba de un sistem echipat cu un procesor AMD x86 si o placa video Radeon, compatibilitatea cu jocurile de pe Steam nu este o problema. Multe din acestea functioneaza, precum Bastion ca in clipul de mai sus, chiar daca unele au trebuit setate la un nivel de detaliu mai scazut. La urma urmei, OpenGL nu poate face minuni. Dar, cine stie, poate cand Vulkan va fi mai comun, transformarea unui Playstation 4 intr-un Steam Machine va fi un experiment cu aplicatii practice destul de placute.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button