MORE

Cea mai tare faza cu PC-uri ever!

Astazi ne-am dus la filmare… ca de obicei. Nimic nu putea sa ne pregateasca pentru povestea halucinanta pe  care am auzit-o (si portia aferenta de ras). Este cea mai tare faza cu PC-uri pe care am auzit-o de multa vreme incoace! Cel care ne-a istorisit-o este un bun prieten ce lucreaza de multi ani intr-unul dintre marile magazine online din Romania si un tip serios caruia nu-i sta-n fire sa abereze. N-am sa-i dezvalui identitatea, nici lui, si cu atat mai putin magazinului, cu atat mai mult cu cat este vorba, asa cum probabil banuiti deja, despre un… client.

Buuun. Povestea incepe cam asa: intr-o zi (cu soare 🙂 intra un client in magazin si zice ca vrea sa-si construiasca un PC. Consultantul il intreaba cam ce-l intereseaza si printre altele daca nu doreste unul de-a gata. Omul refuza si pare sa stie ce face. Isi comanda frumusel procesor, placa de baza, placa grafica, memorii, hard-disk, carcasa etc. Adica toate componentele necesare unui build custom. Cum-necum, stia ce vrea (sau fusese sfatuit de „prieteni”), deoarece nu accepta nici macar sugestiile consultantului (probabil pe principiul „las’ ca stiu eu mai bine ca vrei sa-mi bagi pe gat chestii scumpe”).

Dupa ce-si face lista de cumparaturi, isi ia garantiile aferente componentelor, iese trimfator cu pachetele din magazin. Iar distractia acum incepe: fix a doua zi, la prima ora, omul suna plin de spume si suparare la magazin ca… I S-A PRAJIT SISTEMUL! Ala nou nout pe care si-l achizitionase pe bucati in ziua precedenta! Amabil, prietenul meu il invita cu sistem cu tot la magazin pentru a-i intinde o mana de ajutor. Omul vine cu sistemul „in batista” si incepe sa bage din top:

„Dom’ne componentele sunt proaste si s-au prajit imediat probabil de la supratensiune!!!”. Amicul meu il calmeaza si il pune s-o ia de la inceput: cum a fost, ce s-a intamplat, ce nu face etc. Omul zice: „L-am asamblat, l-am bagat in priza, a mers nitel dupa care a mirosit a ars si n-a mai mers deloc!”. Amicu’ intreba: „Pai povestiti-mi cum l-ati asamblat.” Omul se jigneste un pic si zice: „Dom’ne io am mai facut calculatoare, nu e de parca am gresit eu ceva…”. Amicu’ „se-nsemneaza” ca ceva nu este in regula aici, si insista s-o ia de la inceput. Si ala zice: „Am scos placa de baza, am montat procesorul pe ea, am pus pasta TERMOIZOLANTA, apoi am montat coolerul”. Amicu’ meu casca larg gura si ochii si zice „Probabil v-ati exprimat gresit. Ati vrut sa spuneti TERMOCONDUCTOARE”. La care ala zice „Ma rog, termoizolanta-termoconductoare, cum o fi”. Amicu’ insista, desi tot nu-i vine sa creada: „Nu domnule, nu „cum o fi”-e important sa-mi spuneti ce anume ati pus pe procesor”. La care omul ii raspunde senin: „Aveam in casa o pasta pe care scrie „termoizolant” si am pus un strat subtire, asa cum am citit pe net. Eu mai folosit-o si la pereti. Este de calitate foarte buna!”. Mare-i gradina ta Doamne!

Probabil a vrut sa se asigure ca bietul procesor va fi definitiv izolat termic de coolerul aferent!

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button