RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

Cea mai rapida conexiune de internet a fost dezvaluita

O echipa de cercetare din Londra a dezvaluit cea mai rapida conexiune de internet. Recordul transferului de date a fost atins cu ajutorul unei combinatii de tehnologii noi; oferindu-ne o mica idee vaga despre modul in care vor arata conexiunile de internet din viitor. Echipa de cercetatori din University College London, condusa de Dr. Lidia Galdino, a publicat noile descoperiri in jurnalul IEEE Photonics Technology Letters. Tehnologia noua care a stabilit recordul este de doua ori mai rapida, depasind cu 15% inclusiv recordul anterior detinut de echipa unor cercetatorii din Japonia.

Liderul echipei, Dr. Galdino a declarat ca interconexiunile dintre centrele de date sunt capabile sa transfere pana la 35 de terabiti pe secunda, acum. Tehnologia dezvoltata in prezent, ar utiliza intr-un mod mult mai eficient infrastructura de internet deja existenta; obtinand o rata de transfer de pana la 178 terabiti pe secunda. Asta s-ar traduce prin descarcarea intregului catalog de filme si seriale Netflix in mai putin de o secunda.Cum au reusit cercetatorii sa obtina acest rezultat incredibil? Conexiunea rapida de internet a fost obtinuta prin  imbunatatirea tehnologiei de fibra optica, amplificare si optimizarea semnalului. Prin aceasta metoda, s-au transferat 178.08 terabiti de date pe secunda; pe o distanta de 40Km.

Tehnicile de amplificare si optimizare a semnalului au facut acest lucru posibil. Cat de scumpa ar fi infrastructura noua? Sa luam drept exemplu conexiunea de internet din fibra detinuta de Google. Infrastructura leaga Coasta de Est a Statelor Unite cu Japonia, transferand pana la 60 de terabiti de informatie pe secunda; atingand un cost final de 300 de milioane de dolari.

Alexandru Baciu

Salutare, numele meu este Alexandru si de mic copil am fost pasionat de hardware, gaming si tehnologie. Ador foarte mult sa testez tot felul de gadget-uri interesante cu scopul de-a impartasi informatia cu cei din jur. In prezent studiez informatica, ma joc tot felul de jocuri faine si redactez diverse review-uri; despre asta este vorba!

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button