MORE

Cea mai profitabila platforma pentru Facebook este cea mobila

Increderea Facebook-ului in platformele mobile continua sa fie rasplatita. In prima parte a anului, castigul estimat de catre Zuckerberg si echipa sa, arata ca 73% din 3.32 miliarde de dolari (suma totala fiind de 3.54 miliarde) provin doar din reclamele de pe mobile.

Numarul utilizatorilor pe mobil a crescut exponential, din cei 1.44 miliarde useri activi pe luna, 1.25 sunt pe mobile (cu 24 % mai mult decat anul trecut). Mai impresionant este ca a crescut numarul de useri activi zilnic la 936 de milioane, din care 798 de milioane sunt logati prin telefon.

Si celelalte proprietati ale Facebook-ului au avut cresteri: Instagram(300 de milioane), Messenger (600 de milioane) si WhatsApp (800 milioane de useri). Zuckerberg a spus ca aceste castiguri se datoreaza fatului ca in fiecare zi sunt trimise in jur de 45 de miliarde de mesaje. A mai adaugat ca si serviciul de VOIP are cresteri, in special de cand WhatsApp a introdus servicuil de apelare vocala. Zuckerberg a adaugat ca Messenger reprezinta 10% din serviciul global de VOIP.

Aceasta crestere pe mobile este de luat in considerare deoarece companiile merg pe lansarea de aplicatii standalone, de exemplu Facebook Hello. Totusi nu sperati ca veti scapa de reclamele video, Sheryl Sandberg , COO Facebook, spune ca reteaua de socializare are si aproximativ 5 miliarde de clipuri video pe zi. Cat despre proiectele de lunga durata ale Facebookului , gen Internet.org si Oculus Rift, un procent destul de mare din castig se duce catre finantarea acestor proiecte, compania cheltuind peste 1 miliard de dolari pentru cercetari si dezvoltare, doar in prima parte a anului!

Sursa

Articole asemanatoare

Back to top button