RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECHTelefoane

Cea mai mare fabrica de telefoane din lume se deschide astazi!

Doar in 2017 in India s-au vandut peste 120.000.000 (120 de milioane!!!) de telefoane. Cam de 6 ori toata populatia Romaniei, presupunand ca fiecare cetatean, de la sugar la nonagenar, ar detine un telefon. Iar aceste 120 de milioane de telefoane vandute se raporteaza la un numar de useri de… 400 de milioane. Si daca asta vi se pare o cifra mare, stati asa, ca acesti useri reprezinta o minoritate… raportat la cei 1.300.000.000 (… am stat sa numar zerourile de la un miliard si 300 de milioane!). Asa ca, sa n-o mai lungim cu introducerea, iata de ce Samsung au deschis astazi in India cea mai mare fabrica de telefoane din lume!

Fabrica de telefoane deschisa de Samsung va produce… 120 de milioane de telefoane pe an, adica tot atat cat a inghitit aceasta piata anul trecut. Din punct de vedere al oportunitatilor de crestere, alegerea coreenilor este absolut fireasca, dar nu este si singurul motiv. India taxeaza puternic importurile (20% !) asa ca a produce local devine avantajos din punct de vedere financiar. Astrele par aliniate: evitarea taxelor de import, plus o piata uriasa cu un potential de crestere gigantic. Dar partea de „hiperbole” si „gandire pozitiva” se opreste aici, pentru ca…

Pentru ca Samsung va produce telefoane low-end, de sub 100$ bucata, potrivite pentru aceasta piata saraca. Pentru ca pana la urma, trecand peste cifrele ametitoare, tot din ele rezulta ca sub o treime din aceasta populatie detine un smartphone. Iar telefoane low end inseamna margini mici de profit. Sigur, ele vor fi compensate de volumele uriase pe care Samsung se asteapta sa le realizeze aici.

O alta problema ar fi ca nu sunt singuri pe aceasta piata. De fapt, Samsung tocmai au pierdut pozitia de lideri in vanzari pe aceasta piata in favoarea chinezilor de la Xiaomi. Desi poate ca Samsung exact asta urmareste prin deschiderea acestui mamut: recastigarea si consolidarea pozitiei de lider pe aceasta piata.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button