AutoMORERSS PaginaDeMediaTech&IT

Cea mai lungă drumeție cu o mașină electrică s-a încheiat

Mașinile electrice sunt destul de celebre pentru faptul că au o autonomie destul de redusă față de o mașină cu propulsie tradițională. Așa că pentru a dovedi că asta nu reprezintă un impediment, un individ din Olanda a decis să meargă cu mașina sa electrică din Amsterdam până în Australia.

Aventura sa a început în anul 2016, iar zilele trecute s-a încheiat după ce a parcurs mai bine de 95 de mii de kilometri. Ce e drept, o pate din călătorie a fost pe apă, dar numai o parte mică. Wiebe Wakker a parcurs cu mașina sa, un WV Golf modificat pentru propulsie electrică, 33 de țări pentru a-și atinge destinația.

Ceea ce face reușita sa și mai impresionantă, pe lângă faptul că bateriile mașinii țineau cât pentru 200 de kilometri, așa că se mai trezea în pustietate cu „rezervorul gol”, este că n-a prea avut un buget pentru această călătorie. În esență s-a bazat pe bunătatea celor care intrau pe site-ul dedicat proiectului.

Așa că, practic, el a plătit din buzunarul său cam 300 de dolari pentru alimentarea mașinii. Dacă ar fi folosit combustibil tradițional, ar fi trebuit să cheltuiască mai mult, cât să acopere cam 6700 de litri.

Poate că încercarea sa nu a reușit să convingă tocmai lumea de cât de mult se poate merge cu o mașină electrică fără a o reîncărca, din moment ce a tot trebuit tractat prin Australia, dar măcar a dovedit că o mașină electrică poate să meargă foarte departe.

[Phys.org]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button