TECH

Cea mai bună fotografie a unui artist român, premiată la Sony World Photography Awards 2017

Juriul competiţiei Sony World Photography Awards 2017 anunţă astăzi fotografia lui Alex Andrieşi, cu titlul Far From Gravity”, drept căştigătoare a Romanian National Award.

Sony World Photography Awards este cea mai mare competiţie de fotografie din lume, iar premiile National Award fac parte dintr-un program global deschis fotografilor de toate nivelurile. Scopul premiului este descoperirea celei mai bune fotografii realizate de către un fotograf local, în 65 de ţări.

Alex Andrieşi căştigă cu fotografia „Far From Gravity”, o reprezentare vizuală inocenţei, realizată la Grenoble, în sud-estul Franţei, pe data de 9 Aprilie 2016.

Născut în România, Andrieşi s-a mutat în Franţa de la vârsta de şase ani. Pasionat fiind de cinema şi improvizaţie, și-a început cariera de fotograf, dorind să dea naştere propriului său univers vizual. Potrivit lui Andrieși, fotografiile pe care le realizează sunt o expresie directă a teatralităţii dezvoltate în propria sa imaginaţie. La 16 ani s-a mutat la Paris, unde a fost inspirat de arhitectura locală. Lucrările sale au fost expuse la Montpellier, în Franţa.

În legătură cu succesul său, Andrieşi a declarat: ”Pot compara participarea la competiție cu deținerea unei chei mici, care descuie o ușă foarte mare. Le doresc tuturor persoanelor creative să trăiască acest sentiment. De asemenea, doresc să le mulțumesc organizatorilor competiției pentru faptul că creează astfel de oportunități pentru fotografii din întreaga lume”.

Pe următoarele locuri în cursa pentru premiul ”Romania National Award”s-au clasat:

  • Locul 2 – Hamz Ionela-Petruţa cu fotografia Vision into the future”

  • Locul 3 – Alexandra Mureşan cu fotografia Ticket Booth”

Lista completă a premiilor acordate National Awards acordate în cele 65 de țări participante a fost afișată astăzi și poate fi accesată aici.

Lucrarea căștigătoare din România va fi expusă alături de celălalte imagini premiate la expoziția Sony World Photography Awards & Martin Parr – 2017 Exhibition de la Londra, între 21 aprilie și 7 mai, și va fi inclusă în catalogul anual dedicat câștigătorilor.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

3 comentarii

  1. Buna! As dori sa imi corectati numele, pt ca ati uitat litera „a” din Petruţa si sunt curioasa de ce nu ati adaugat si imaginea locului 2… Multumesc

  2. Imi cer iertare pentru omiteri, numele era gresit in comunicatul de presa iar poza nu se incarcasera corect. Ambele au fost remediate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button