CommunityMORE

Ce se mai poate face cu tehnologia care devine vestigiu al trecutului?

Inainte sa ma apuc sa scriu un articol mai serios (care va urma… ceva mai incolo) mi-a rasarit in minte aceasta intrebare… dupa un drum pe autostrada! Va spun la final care-i legatura cu drumul. Revenim la intrebarea din titlu: ce se mai poate face cu tehnologia dupa ce ea devine vestigiu al trecutului?

Si m-am gandit la o lista mai putin serioasa de intrebuitari care-i sunt acordate tehnologiei depasite, intrebuintari pe care „le-am practicat” si eu si multi amici de-ai mei, o lista de la cele mai naturale, pana la cele mai ciudate utilizari „post-mortem” ale dispozitivelor noastre pline de stralucire… la un moment dat.

Rezerva/Sursa de piese-asta este printre cele mai obisnuite. Il/o tii undeva intr-o cutie pentru ca la un moment dat ti-ar putea trebui un ecran, o baterie, un telefon de rezerva, o memorie, o placa grafica, un procesor, un cablu, o mufa, o alimentare, un reductor (bla-bla, insiruirea este infinita). Evident, asta este doar hoarding pentru ca in realitate nu le vei folosi niciodata. Cu o singura exceptie: vei avea nevoi de el/ele fix dupa ce le-ai aruncat!

Jucarie pentru aia mici-multe dintre Nokiile mele vechi sau ale sotiei sunt obiect de joaca pentru fetele noastre. De ce sa dai banii pe unul de jucarie (care al naibi, costa cat unul „adevarat”!) cand poti sa-i oferi copilului the real thing, care tie nu-ti mai trebuie! Sigur, riscurile sunt sa scoata piese mici din ele si sa le foloseasca pe post de acadele. Asa ca nu incurajam aceste practici.

Maruntis de la SH-Intotdeauna se va gasi cineva pe site-urile gen OLX, Okazii etc, care sa aiba nevoie fix de acea vechitura careia nici imaginatia ta cea mai salbatica nu-i mai poate da vreo intrebuinare! Am fost absolut uluit cand in urma unui pariu cu niste prieteni aceastia au reusit sa vanda niste obiecte tech (nu stiu cum sa le numesc altfel… eventual junk?!) pe care puteam sa jur ca nu le va cumpara nimeni! Niciodata! Sigur, pe doi lei, dar… mai conteaza? Eu as fi dat bani sa mi le ia cineva!

Obiecte de arta-am vazut si aceasta intrebuintare si nu este rea deloc. Am admirat recent un laptop Toshiba din 1985 (!!!) si ma gandesc serios sa-mi scot din magazia de hoarder PowerMac-ul meu G4 (si eventual sa mai cumpar un iMac din acela colorat de pe aceleasi site-uri de SH, de la cineva care se va bucura ca a scapat de el :)). Adica… astea de ce n-ar fi obiecte de arta?! Sau telefonul meu Nokia 5110 n-ar merita o rama fie si pentru contributia avuta la evolutia tehnologica?! (iete ca fac si rime!)

In final, vine partea tare, dar si legatura cu autostrada: m-am convins din nou astazi ca CD-ul este nemuritor! Am vazut prea putine TIR-uri care sa nu aiba agatata macar o droaie de oglinda din cabina! Asta da reusability in 2018 AD! Trimiteti-ne pe pagina de Facebook ideile voastre de reutilizare sau de ce alte intrebuintari se pot da tehnologiei invechite. Pe care le-ati vazut, le-ati practicat sau pe care le imaginati. Cu cat mai traznite, cu atat mai bine!

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button