Ce se întâmplă când ușile au update-uri de firmware
Pe măsură ce fiecare dispozitiv din cază devine conectat la internet, încep să apară o serie de mici întrebări despre siguranță, intimitate și banalul „Chiar trebuie să legi absolut totul la internet?”.
Cel mai recent incident din seria „Motive pentru care nu ar trebui să legi totul la internet” vine din SUA, unde un producător de încuietori electronice, LockState, a reușit să supere mulți oameni. Compania a lansat un update de firmware pentru RemoteLock 6i, o yală electronică ce poate fi controlată prin WiFi și care evident poate primi update-uri. Din păcate, acest update era menit pentru seria de încuietori 7i, motiv pentru care în jur de 500 de uși au rămas cu încuietori nefuncționale.
Acestea nu mai puteai fi încuiate în mod electronic, nici folosind panoul de pe ușă, nici folosind aplicația de mobil. Nici măcar nu mai putea fi primite update-uri, dispozitivul necesitând o resetare a funcției de update și apoi până la o săptămână de așteptare pentru ca firmware-ul corect să fie instalat.
Compania LockState a sugerat clienților săi ca în aceste momente să se folosească de cheia care vine la pachet cu încuietorile sale electronice. Ceva ce nu prea este în folosul celor care au instalat aceste aparate sofisticate la ușile locuințelor pe care le închiriază prin serviciul Airbnb, și care depindeau de funcția de control la distanță pentru a se asigura că doar cei care au plătit cazarea pot intra.
Morala poveștii: Internet of Things continuă să fie o idee groaznică.