MORE

Ce se afla pe iPhone-ul teroristului?

Daca ati fost atenti la orice legat de tehnologie in ultimele luni, probabil ati stiut de disputa dintre Apple si guvernul SUA, din cauza unui telefon care apartinea unuia din oamenii responsabili pentru atacul terorist din San Bernardino.

Telefonul de munca al unuia din responsabili era un iPhone, pe care FBI se temea sa mai incerce sa il deblocheze manual, ca nu cumva sa devina blocat permanent sau sa fie sterse toate datele de pe el. Asa ca FBI a cerut celor de la Apple sa faca o varianta modificata de iOS care sa ocoleasca protectia telefonului.

Apple a refuzat, pentru ca daca ar face o astfel de unealta, va fi abuzata la nesfarsit. Guvernul apoi a amenintat ca va lua masuri impotriva Apple, iar presiunile au tot escalat pana cand FBI a folosit serviciile companiei Cellebrite pentru a debloca telefonul.

Si ce se afla pe el?

Nimic.

Surse din cadrul fortelor de ordine au dezvaluit pentru CBS News ca nu au fost descoperite informatii relevante pe acest iPhone, dar ca inca se mai analizeaza continutul sau. Ar avea oarecum sens sa nu se gaseasca prea multe lucruri pe acest telefon, deoarece nu era telefonul personal, ci cel de munca al teroristului si practic apartinea angajatorului sau… guvernul.

Celelalte doua telefoane ale individului au fost gasite, distruse, intr-un tomberon. Asa ca faptul ca acest telefon era intreg, ar cam fi trebuit sa fie un semn ca poate nu era tocmai cazul ca FBI sa ameninte deschiderea Cutiei Pandorei in acest caz.

[The Register]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button