PC

Ce procesoare pregătește AMD în 2018?

Și-a făcut apariția recent pe internet o listare a planurilor pe care le are AMD pentru anul viitor.

Compania a dezvăluit pentru partenerii săi de afaceri natura produselor pe care le va lansa pe parcursul anului 2018, și reprezintă o veste foarte bună pentru cei care s-au gândit să ia de pe acum o placă de bază scumpă. Nu prea este motiv de upgrade.

Deși anul viitor Pinnacle Ridge va înlocui Summit Ridge, procesoarele Ryzen curente fiind înlocuite de unele noi bazate pe arhitectura Zen 2, plăcile de bază vor folosi în continuare chipset-ul Promontory ca soluțiile disponibile acum pe piață. Asta înseamnă că prin doar un update de BIOS veți putea pune un procesor nou pe plăcile de bază existente.

Din calendarul din 2018 dispare seria de APU-uri Bristol Ridge, acestea fiind ultimul vestigiu al arhitecturii Bulldozer de pe Desktop, locul lor fiind luat de Raven Ridge. Graficul mai dezvăluie și că anul acesta nu vom avea parte pe desktop de APU-uri bazate pe Zen, ci doar la lucruri precum laptop-uri sau alte aplicații unde procesorul este direct lipit de placa de bază. Pe acest segment vor exista și în 2018 componente care se vor folosi în continuare de arhitectura precedentă.

Cu această ocazie mai vine și dezvăluirea că APU-urile Raven Ridge vor fi formate din 4 nuclee Zen, alături de 11 nuclee de procesare Vega.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button