STIRI IT

Ce procesoare AMD suporta VR

Din moment ce mai peste tot vedeti cerinte de sistem pentru Oculus sau alte solutii VR care includ cate un i5, probabil va intrebati cam ce procesoare ar fi necesare din tabara AMD pentru ca aceasta tehnologie sa functioneze.

Spre surprinderea tuturor, lista incepe cu o serie de modele firave, a caror pret este cu mult mai mic decat cel al unui i5 4590.

14120706733l

Lista include procesoare bazate pe seria Piledriver, vechi de aproape 4 ani de zile, incepand cu umilul FX-6350. Un procesor apt pentru multe jocuri nu foarte stresante, dar nu tocmai genul de lucru de la care te-ai astepta sa vezi suport pentru VR. Alaturi de el gasiti si celelalte procesoare AM3+, mai putin cele din seria economica. Nici FX-8300 si FX-8320 nu sunt incluse in lista.

Faptul ca VR este functional si pe procesoare FM2, care prin definite nu sunt chiar atat de puternice, este suprinzator.

In cazul in care va intrebati daca nu cumva AMD a luat in considerare DirectX 12 cand a formulat aceasta lista, si de aceea atat de multe procesoare care pe hartie sunt mai slabe ca acel i5 sunt prezente, raspunsul ar fi nu. Chiar daca DirectX 12 este foarte benefic pentru performanta procesorului, arhitectura Bulldozer nu prea beneficiaza de pe seama sa, conform testelor efectuate pe Ashes of the Singularity.

Desigur, asta nu inseamna ca ar trebui sa cumparati acum un FX-9590, asteptand un Oculus Rift, din moment ce Zen va fi lansat la finalul anului, iar sporul de performanta pe care il va aduce este imens.

[Overclock 3D]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close