MORE

Ce preferinte au dezvoltatorii de mobile?

Ati fost curiosi vreodata sa aflati exact ce platforme tintesc dezvoltatorii de aplicatii pentru mobile? Eh, acum aveti ocazia. Companiile IDC si Appcelerator au publicat un sondaj efectuat pe un esantion de 5788 de dezvoltatori de aplicatii mobile. Acest sondaj acopera o varietate de lucruri, de la dificultatile cu care se confrunta la productia de aplicatii la ce platforme prefera. Si cum acest detaliu este ceva mai important pentru utilizatorul de rand, iata rezultatul.

MobileDevimg

Pe primele locuri se afla iPhone si iPad, cele doua platforme Apple fiind chiar in crestere fata de anul trecut in preferintele dezvoltatorilor

Pe locul al treilea se afla telefoanele Android, iar pe al patrulea tabletele Android. Aceste dispozitive sunt chiar in scadere fata de anii anteriori.

Locul al cincilea este ocupat acum de aplicatii care ruleaza in HTML5 prin browser, locul fiind anterior ocupat de telefoanele Google Nexus. Cam al acelasi nivel de preferinta veti gasi si tabletele Nexus, plus Apple TV.

Tabletele si telefoanele Windows sunt cam pe la acelasi nivel cu Surface, cu mult sub orice dispozitiv Android.

Si mai jos in preferinte gasiti Amazon Kindle Fire, care abia reuseste sa intreaca in popularitate Firefox OS, un sistem de operare a carui moarte a fost anuntata zilele astea. Iar apoi, pe ultimele doua locuri avem Tizen si dispozitivele Blackberry, care nu prea au parte de atentie din partea dezvoltatorilor.

[The Register]

Articole asemanatoare

Back to top button