PC

Ce nu trebuie să uiți vreodată când construiești un PC

De cele mai multe ori, cei care își configurează PC-ul acasă aleg cu meticulozitate cel mai performant procesor care se înscrie în buget, cea mai bună placă video pentru care au bani, cea mai cool carcasă.

Iar Cenușăreasa componentelor, sursa pentru PC, rămâne pe ultimul loc. Și oamenii iau cea mai ieftină variantă. O alegere greșită care numai o experiență bună nu vă oferă.

 

Alegerea sursei pentru PC

Știm cu toții, atunci când dispui de resurse financiare limitate poți obține un sistem mai performant dacă îl faci din bucăți. Nu ai nevoie de cel mai tare și scump procesor, ci tocmai de cel performant, care se înscrie în buget. O placă de bază cât mai flexibilă și care să nu necesite upgrade după un an. Da, acceleratorul grafic este esențial pentru jocuri video. Dar toate componentele din PC depind de sursă.

Cum alegem sursa pentru PC?

Cele mai ieftine surse PC sunt denumite și „pocnitoare” și nu degeaba. Pentru că sunt ieftine, anumite componente chiar nu fac față pe termen lung și te poți trezi că face “poc”. Cele mai dese incidente sunt atunci când apeși pe butonul Power On la desktop. Sau când are loc vreun incident în rețeaua de electricitate. Deși cele mai moderne surse sunt protejate față de aceste probleme.

Alegeți sursa PC întotdeauna cu o putere mai mare. Știți că toate componentele la un loc au un anumi consum. Dacă este de 600W, alegeți o sursă de 800W. Mergeți mai departe pentru că nu totdeauna cifrele de pe ea sunt reale și doi la mână poate veți face upgrade sau veți cumpăra componente noi care vor crește consumul pe viitor. Lăsați loc de acest upgrade fără să fie necesară altă sursă.

Pentru varianta integrală vizitați ComputerBlog.ro

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button