GamingTech&IT

Ce ne pregătește a doua jumătate a anului 2019 în materie de jocuri?

Ne apropiem cu viteză de a doua și de departe, cea mai interesantă perioadă a anului când vine vorba de lansări de jocuri, iar astăzi vom vorbi puțin despre ce ne pregătesc dezvoltatorii în lunile rămase din 2019.

Chiar ieri am avut parte de lansarea lui Dragon Quest Builders 2, dar acesta este un titlu relativ necunoscut în comparație cu jocurile pe care le voi enumera mai jos. Nu am ales o ordine anume, ci am listat jocurile care mi-au atras interesul.

Wolfenstein: Youngblood – 27 Iulie 2019

Data de 27 a acestei luni este de notat în calendar deoarece este momentul în care va fi lansat următorul joc din seria Wolfenstein. Acesta duce seria mai departe, doar că de această dată vom avea parte de două protagoniste, surorile gemene ale lui B.J. Blazkowicz din jocurile precedente.

Vom avea parte de o poveste co-op în care cele două surori sunt aruncate în Parisul anilor 1980 pentru a-și găsi tatăl care a dispărut într-o misiune. Din ce am putut vedea în trailer-ul de la E3, jocul va schimba puțin mecanicile cu care ne-am obișnuit, fiind în continuare fast-paced dar de această dată fiind nevoie de ceva muncă de echipă și pe alocuri, de o abordare silențioasă a misiunilor.

Control – 27 August 2019

Control este un nou titlu creat de Remedy Entertainment, oamenii din spatele francizelor Max Payne și Alan Wake, cât și a lui Quantum Break. Jocul va fi un third-person supernatural action-adventure și va avea la bază o coloană vertebrală narativă foarte puternică.

Jucătorii vor intra în pielea directorului unei agenții secrete din New York care este invadată de o amenințare foarte mare. Aceștia vor fi obligați să ia decizii grele și să facă tot posibilul ca să se salveze.

Shenmue III – 27 August 2019

Despre Shenmue sunt multe de zis, întrucât la vremea lui, primul titlu a fost foarte îndrăgit și s-a ales cu un fan base destul de numeros. Cel mai nou titlu din saga Shenmue te pune în continuare în pielea tânărului luptător de arte marțiale, Ryo Hazuki care încearcă să dea de ucigașul tatălui sau în China anilor 1980.

Gears 5 – 10 Septembrie 2019

Gears 5 este ultimul titlu din franciza Gears of War, fiind un sequel direct pentru cel de-al patrulea titlu din serie. Gears 5 vine împreună cu o nouă protagonistă, Kait Diaz, o persoană simplă care a fost prinsă în mijlocul aventurii și devine un caracter cheie în dezvoltarea poveștii. Personaje cunoscute din titlurile precedente precum JD Fenix, Delmont Walker și Marcus Fenix revin pentru și mai multă acțiune explozivă.

The Outer Worlds – 25 Octombrie 2019

După ce a fost prezentat la E3 unde a și câștigat titlul pentru Cel mai Original Joc , The Outer Worlds, dezvoltat de oamenii de la Obsidian Enterntainment (Fallout: New Vegas, KOTOR 2) este unul dintre titlurile fierbinți ale anului 2019. Vom avea parte de un joc în care accentul pică pe explorarea unor lumi sci-fi influențate de Futurama și Firefly, dar și de Simpsons.

Star Wars Jedi: Fallen Order – 15 Noiembrie 2019

În cadrul evenimentului EA Play, organizat înainte de E3, Electronic Arts și Respawn Entertainment ne-au oferit o privire la Star Wars Jedi: Fallen Order în care am putut vedea secvențe din joc în care Cal Kestis, un Padawan tânăr se luptă cu sabia laser.

Vom avea parte de multe personaje familiare din Rogue One: A Star Wars Story, precum Saw Gerrera, alături de introducerea de noi planete și personaje. Trailer-ul poveștii ne oferă trei căi de supraviețuire: nu te opri, acceptă trecutul și nu te încrede în nimeni!

Call of Duty: Modern Warfare – 25 Octombrie 2019

În 2007 eram martori la lansarea lui Modern Warfare, probabil cel mai bun joc din franciza Call of Duty, iar la finalul lunii Octombrie a anului acesta vom putea juca originalul, re-imaginat alături de introducerea de noi scenarii și personaje, dar și revederea cu nume îndrăgite de fani, precum Căpitanul John Price și Sergentul John „Soap” MacTavish. În noul Modern Warfare, va fi introdusă și o protagonistă, o luptătoare rebelă din Orientul Mijlociu.

DOOM Eternal – 22 Noiembrie 2019

După succesul pe care Bethesda l-a înregistrat cu DOOM în 2016, noul titlu deja are un punct de plecare foarte solid și am putut vedea secvențe din joc în cadrul conferinței Bethesda de la E3 2019, după ce a fost anunțat la același eveniment, dar cu un an în urmă.

Borderlands 3 – 13 Septembrie 2019

Trebuie să mai descriu ce este Borderlands? Seria care deja a devenit un cult-classic va spawna a trei iterație în septembrie și vom avea ocazia să ne întâlnim cu personaje deja cunoscute, în timp ce luptăm contra unor adversari noi, cu arme noi, mecanici reîmprospătate și mult mai mult loot decât înainte.

Death Stranding – 8 Noiembrie 2019

De la arhi-cunoscutul Hideo Kojima, titlul de acțiune open-world, Death Stranding vine cu un line-up demn de un blockbuster Hollywood-ian; vorbim de nume precum Norman Reedus, Mads Mikkelsen, Lea Seydoux și chiar directori precum Guillermo del Toro și Nicolas Winding Refn. Jocul a fost văzut pentru prima oară în cadrul E3 2016, însă de atunci a fost o perioadă foarte săracă în detalii.

În cadrul poveștii și al trailer-ului, idea de „a reîntregi America” este introdusă cu mize care includ sfârșitul umanității dacă oamenii nu își vor uni forțele.

Am spus la un moment dat că 2019 va fi un an mai benefic pentru gameri decât 2018 iar titlurile de mai sus nu pot decât să îmi întărească argumentul. Văd că accentul se pune foarte mult pe shootere și introducerea de personaje feminine, dar asta nu înseamnă că nu vor fi jocuri bune. Probabil cel mai mult aștept Call of Duty Modern Warfare întrucât sunt fan al seriei, dar și jocuri precum The Outer Worlds și Death Stranding îmi stârnesc curiozitatea și abia aștept să pun mâna pe ele.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button