PC&Consoles

Ce jocuri vor avea suport pentru monitoare HDR?

De anul acesta veti incepe sa vedeti pe piata un nou tip de monitoare care le vor face pe cele vechi sa para cam lipsite de vlaga. Acestea folosesc tehnologie noua pentru a reda culori dintr-un gamut extins, in comparatie cu monitoarele existente, si cu un grad de luminozitate mult mai pronuntat.

Monitoarele HDR vor deveni in urmatorii ani standardul, momentan necesitand o inlocuire completa a hardware-ului existent. Vor functiona numai pe placi video care sunt echipate cu un port video nou, cum ar fi DisplayPort 1.4 si vor necesita ceva modificari pentru jocurile existente si viitoare pentru a putea fi folosite din plin.

In cadrul demonstratiei facute de Nvidia a tehnologiei Pascal, au fost anuntate si jocurile care vor primi in viitorul foarte apropiat suport pentru redarea culorilor in format HDR. Acestea sunt:

  • Rise of the Tomb Raider
  • Paragon
  • Shadow Warrior 2
  • The Witness
  • Lawbreakers
  • The Talos Principle
  • Obduction

Jocurile fie vor primi update-uri, precum The Talos Principle si Rise of the Tomb Raider, fie vor fi construite din start pentru a suporta HDR. Asta presupune realizarea unui sistem care sa interogheze PC-ul despre capacitatea monitorului de-a reda standardul nou de culori. In cazul in care este capabil, atunci jocurile vor aplica un alt mod de redare a imagini care permite afisarea mai multor culor de o intensitate superioara.

Procesul nu poate fi automatizat deocamdata, asa ca un monitor HDR nu va arata imagini pe cat de bune pot fi dintr-un joc in care nu a fost adaugat suportul pentru HDR, dar cu timpul problemele de acest gen se vor remedia. Jocurile oricum au tendinta sa nu reactioneze tocmai bine cu monitoare care suporta alt gamut de culoare decat cel standard, afisand ocazional culori eronate pe panourile cu suport deplin pentru Adobe RGB.

[WCCFTech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button