GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMediaTech&IT

Ce jocuri românești au mai apărut zilele astea?

Ați fi surprinși cât de multe s-au ivit luna asta

Era o epocă în care puteai sta luni de zile, chiar ani de zile, decenii poate, până ce vedeai lansarea unui joc românesc. Dar în ultima vreme ritmul a accelerat destul de mult. Cât de mult? De la începutul lunii au apărut trei jocuri românești noi pe Steam, GOG și diverse alte servicii de distribuție digitală.

gibbous

Luându-le în ordine invers cronologică, începem cu Gibbous – A Cthulhu Adventure. Studioul Stuck in Attic a trudit mulți ani de zile pentru a construi o aventură minunată, în stilul LucasArts, cu grafică desenată de mână, și o poveste despre o pisică blestemată de o carte ocultă. Vă puteți aștepta la multe multe glume, ceva groază, ceva decor autohton și probabil tentacule. În perioada lansării jocul costă doar 18 euro, disponibil pe Steam, sau pe GOG.

space mercs

Apoi, pentru fanii space shooter-elor, aveți parte de Space Mercs, al studioului Bearded Giant Games, compus dintr-un singur om. În Space Mercs veți lua rolul unui mercenar cu misiunea de a nimici tot ce are un chenar roșu sau galben, în timp ce vă feriți de focul constant al celor câteva sute de nave care pot să încapă simultan pe ecran. Una din caracteristicile definitorii ale jocului este că a fost realizat folosind hardware ce și atunci când era nou, în 2012, putea fi considerat low-end. Totuși, Space Mercs nu arată rău și costă în acest moment 8.20 euro.

raiders of the lost island

Apoi avem Raiders of the Lost Island, un joc oarecum cooperativ creat de studioul Last Tales, la care veți explora o insulă misterioasă, contra timp. Apa este în creștere constantă și este foarte ușor să rămâneți blocat în locuri neplăcute. Asta și că ceilalți jucători se vor asigura că veți ajunge într-un fel sau altul în acea apă. Nu de alta, dar comoara de pe insulă este limitată, și nu vrei să rămâi cu un cufăr gol. Raiders of the Lost Island este acum pe Steam la prețul de 10.80 euro, în Early Access.

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button