MORE

Ce hota iti alegi daca stai la casa? Dar intr-un apartament?

Pentru că filtrează și absoarbe toate mirosurile neplacute, hota este un must have al bucatariei dumneavoastra! Usor de intretinut, hota oferă igienă și confort.

Alegerea acesteia se face in primul rand in functie de locuinta in care stai. Locuiești la casa sau la bloc? Atunci va trebui sa alegeti intre cele doua tipuri de aspirare de care dispune o hota: evacuare sau reciclare.

Daca locuiți la casă, alegeti fara indoiala hota care evacueaza. Fumul este eliminat printr-o conducta in exteriorul casei. Aerul trece mai întâi printr-un filtru de metal care opreste grăsimile. Mirosurile și umiditatea sunt evacuate direct spre exterior.

Daca locuiți într-un apartament cu nici o posibilitate de a avea o conductă spre exterior, hota care recicleaza este alegerea perfecta. Hota funcționează ca un circuit închis: după ce aerul este curatat de gresimi, este impins inapoi printr-un filtru special de carbon, situat deasupra filtrelor de metal. Acest filtru, dezodorizeaza aerul înainte de al trimite înapoi în cameră.

Atentie si la intretinerea filtrelor! De ele depinde mult performanta hotei pe termen lung! Filtre metalice se spala in mașina de spălat vase. Daca filtrele sunt din oțel inoxidabil alegeti o substanta de curatare care sa nu atace stralucirea materialului.Cea mai usoara si economica curatare se aplica filtrelor de panza: se curăță doar cu apă !

Pentru rezultate optime, hota trebuie să fie întotdeauna un pic mai mare decât plita sau aragazul dumneavoastră. Cum iti dai seama ce volum de aspirare trebuie sa aiba hota ta? Regula este simpla: hota trebuie să reînnoiască de 10-12 ori volumul de aer din bucătărie într-o oră. Bucătăria dvs. are 15 metri pătrați și 3 metri în înălțime ? Veți avea nevoie de o hota cu un debit de aer de 450 m/h și 500 m/h .

Cele mai silentioase modele sunt hotele cu aspirație perimetrală care aspiră mirosurile prin părțile laterale ale unității. Aceasta inseamna un volum mai mare de aer, care conduce fumul spre capatul hotei înainte de aspirare.

 

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button