MORE

Ce fel de masina de spalat ne alegem in functie de tipul de incarcare: frontala sau verticala?

Inainte de a va decide asupra unei masini de spalat trebuie sa va ganditi mai intai la locul in care va fi amplasata. De aici incolo puteti stabili dimensiunea, capacitatea, tipul de incarcare, etc.

Există două tipuri de mașini de spălat în funcție de tipul de incarcare: verticale sau TOP, echipate cu o trapa de acces si cu tamburul plasat in partea de sus a masinii, si frontale, cu un hublou rotativ fixat pe partea din față a mașinii.

La capitolul spatiu ocupat, castigatoare sunt masinile verticale, ele avand o lățime redusă, între 40 și 45 cm, in timp ce masinile frontale au o lățime standardizată de 60 cm. Singurul avantaj pe care masinile mari il au cand vine vorba de spatial pe care-l ocupa este faptul ca, deasupra lor se poate plasa si un uscator.

Modelele frontale recupereaza insa la capacitate. Spre deosebire de masinile de spalat top care accepta o cantitate maximă de 6 kg, în cazul modelelor frontale intra cu ușurință până la 7 sau 8 kg de rufe. Există dispozitive chiar si de 11 sau 13kg. Mai mult, unele firme producatoare au adaugat la acestea si sertare in partea de jos, in care se pot pastra detergentii, balsamul etc.

Asadar, pentru cine vrea sa-si maximizeze spatiul si nu vrea sa se aplece cand punele rufele in masina, masina verticala este o alegere foarte buna. Daca insa cosul vostru de rufe este generos, atunci cu siguranta, o masina frontala este alegerea potrivita. Nu uitati sa verificați la instalare unghiul de deschidere al ușii (ar trebui să fie cât mai mare posibil, ideal 180 grade), pentru un confort maxim.

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Back to top button