MORE

Ce este un mouse jiggler?

Daca vedeti cumva un PC a carui mouse misuna pe ecran in mod misterios, si care are inserat un dispozitiv USB suspect in el, atunci probabil a fost politia pe acolo recent.

Autoritatile, in special FBI si semenii sai, au inceput sa se foloseasca de o noua metoda prin care sa capete acces la PC-urile celor la care fac razie, un mouse jiggler. Pentru ca unii au obiceiul sa adauge screensavere cu parola la sistemele lor, se foloseste un mic dispozitiv de USB care va emula miscarea subtila si constanta a unui mouse, in asa fel incat screensaverul sa nu intre in efect.

De ce? Pentru ca FBI, cel putin in propria natie, nu mai poate sa ceara celor investigati parolele, asa ca incearca sa impiedice situatiile in care acestea vor fi necesare.

Desigur, exista metode prin care acest gen de dispozitive pot fi impiedicate, cum ar fi USBKill, care pot sa faca o varietate de lucruri, cum ar fi sa stearga RAM-ul, sa opreasca PC-ul, sa stearga fisiere si sa faca multe altele cand este detectat un mouse jiggler.

[Elie.net]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close