MORE

Ce este un GeForce Founders Edition?

Anuntul placilor video GeForce a fost plin de lucruri interesante, unul din acele lucruri fiind varianta Founders Edition. Nu s-a spus atunci ce era aceasta editie, cat de speciala era sau de ce se intampla sa fie mai scumpa cu chiar si 100 de dolari fata de varianta normala, dar acum stim.

Founders Edition este numele folosit pentru placile video GeForce 1070 si 1080 vandute direct de catre Nvidia. Acestea nu vin cu overclock suplimentar, racire superioara modelului de referinta si nu contin componente de calitate mai buna fata de modelul de referinta. Practic, Founders Edition este modelul de referinta. Ce e drept, este o varianta de referinta mai avansata ca cele vechi, racirea avand acum un Vapor Chamber, dar tot este o placa video de referinta. Acesta este standardul.

Probabil va intrebati de ce va costa cu 100 de dolari mai mult daca acesta este modelul de referinta. Eh, aceste placi video vor fi disponibile din prima zi. Dupa ele, in saptamanile urmatoare, vor sosi cele cu racire diferita, sau tot cu racire standard, de la producatorii de hardware conscarati. Desigur, daca aceste placi video vor avea sisteme de racire diferite si circuite customizate, ar putea oferi performanta ceva mai buna, poate la un pret mai mic decat Founders Edition.

Review-urile editiei de referinta a lui GeForce 1080 vor fi publicate incepand cu ziua de 17 mai. Atunci va pica NDA-ul.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button