PCȘtiri ITTECH

Ce este Intel Core i7 8086K?

La Computex 2018, Intel a prezentat și noul său procesor aniversar, i7 8086K. O minunăție cu 6 nuclee ce poate să atingă 5GHz din cutie în modul de boost, ca standard funcționând la 4GHz.

Astfel a fost confirmat zvonul de săptămâna trecută, dar a ridicat și o întrebare destul de bună. Cum exact este diferit acest procesor față de orice alt i7 8700K? Nu prea este. Bine, are o diferență considerabilă. Vor fi vândute doar 50 de mii de unități „produse”, dintre care 8086 vor fi date gratuit de către Intel prin intermediul unui concurs de pe pagina oficială a companiei. Concursul nu este disponibil pe meleagurile noastre, așa că degeaba vă bucurați.

În rest, nu are diferențe față de 8700K. Este același procesor, doar că Intel a selectat modele care erau produse mai spre centrul bucății de siliciu pe care erau imprimate circuitele, unde rezoluția era cea mai bună și eficiența era maximă. Apoi, procesoarele au fost reglate din fabrică să aibă un spor de 300MHz la frecvență. În rest, este același procesor, având până și aceeași soluție termică între pastilă și capac, nefiind sudat așa cum se spera inițial.

Puteți vedea mai sus un clip făcut de overclocker-ul dr8auer în care explorează în detaliu cât de asemănătoare sunt cele două procesoare. Iar în proces reușește să împingă un i7 8086K până la frecvența de 7244MHz.

[Youtube]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button