GAMING

Ce Easter Eggs puteți găsi în MGS5: The Phantom Pain

Easter Egg este termenul folosit pentru acele mici glume lăsate de producător în joc, pe care probabil nu le va găsi toată lumea, iar când sunt găsite, poate că înțelesul lor nu este mereu evident. Fiind un joc masiv, Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain are un număr mare de astfel de secrete, așa că am făcut o listă cu o parte din ele, care păreau mai amuzante.

Kojima apare în joc

Când numele lui Hideo Kojima a fost îndepărtat de pe cutia jocului, parcă a vrut să se asigure că nu poate fi scos și din The Phantom Pain, motiv pentru care numele său apare peste tot. Nu doar la generic, dar și pe un poster de recrutare fix la începutul jocului, și ca un personaj pe care îl poți salva într-una din misiunile secundare, la fel ca în Ground Zeroes.

MGS5egg

Jocul îți urează La Mulți Ani

Când îți treci ziua ta de naștere în joc, vei avea surpriza să vezi că nu este pusă acolo de formă. Toți soldații din Mother Base îți vor ura La Mulți Ani, și îți vor da un tort.

Ocelot poate fi tranchilizat 

În puținul timp în care poți interacționa cu Ocelot în Mother Base, poți încerca să îl adormi folosind tranchilizante. El tot spune că a primit antrenament pentru a-l face imun, dar în cele din urmă va începe să delireze.

Neatenția se plătește

Dacă nu ești atent la semnele de avertizare din Mother Base, vei avea de suferit. Nu mult, dar tot știi că în mintea lor, soldații care îl văd pe Big Boss întins la pământ, lovit de o cutie, râd cu lacrimi.

PT își face apariția

O înregistrare audio a știrii ce se putea auzi le radio în PT (varianta demonstrativă a lui Silent Hills) poate fi găsită într-una din misiunile jocului. Una ce o să vă amintească oricum de Silent Hill, la cât de mult sânge implică. Iar fantoma din demo apare sub forma momelii active care poate fi cercetată la Mother Base.

Cutia nu este inutilă

Cutia de carton clasică are o utilitate ceva mai limitată într-un mediu open world, față de coridoarele strâmte ale jocurilor anterioare. Dar are o aplicație unde nu poate fi egalată. O serie de misiuni secundare au ca obiectiv găsirea soldaților din fostul Mother Base. Aceștia sunt puțin cam deranjați actualmente, și ostili față de jucător. Nu numai asta, dar o vor lua la fugă de îndată ce te văd. Însă, dacă doar te apropii de ei cu o cutie pe cap, instinctiv vor ști că tu și numai tu poți fi Big Boss, și se vor preda de bună voie. Tocmai ați economisit două ore de alergat după ei.

Caseta de la toaletă are o utilitate

În The Phantom Pain poți găsi foarte multe casete. Unele cu muzică din anii ’80, altele cu melodii din jocurile anterioare, sau piese tradiționale din țările vizitate, și una cu problemele intestinale ale unui soldat. În sine, caseta este un Easter Egg, deoarece un soldat cu astfel de probleme apare în fiecare joc, însă situația este mai complexă decât ați crede. Dacă setezi player-ul să emită prin difuzor sunet, și folosești caseta atunci când Snake se ascunde într-o toaletă, nici un inamic nu va îndrăzni să te deranjeze.

Calul este imbatabil contra vehiculelor

În cele din urmă, D-Horse nu este doar util la a da peste oi în galop. Este eficient și împotriva vehiculelor. După ceva timp petrecut împreună, primești opțiunea de-al face să se ușureze la comandă. Excrementul său se întâmplă să aibă consistența potrivită pentru a face mașinile inamicilor să derapeze, temporar amețind și pasagerii. Astfel, ai o alternativă stealth și ecologică pentru mina cu EMP.

Cu siguranță sunt multe altele în The Phantom Pain. Dar acestea mi s-au părut a fi mai aparte. Lăsați un comentariu cu ce ați descoperit și voi.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button