TECH

In Huaqiangbei, cel mai mare targ de electronice din China, cu 50 de dolari incarci un camion

Se spune ca in China poti cumpara orice mult mai ieftin. De la un stick USB, pana la o mașină electrica contrafăcută, totul este accesibil in tara care fabrica aproape toate obiectele folosite pe glob.

Sunt deja extrem de cunoscute site-urile precum Alibaba, DX sau Aliexpress, care intermediaza achizitia de astfel de bunuri la preturi mai mult decat accesibile. Totusi, nu te-ai intrebat care este diferenta intre un produs „din piata” si unul de la raftul digital?

O intrebare la care au aflat involuntar raspunsul un grup de tineri care tocmai si-au lansat prin intermediul Kickstarter o tastatura mecanica ergonomica. Asa au ajuns in Huaqiangbei, cea mai mare piata de electronice En Gross din China. Un fel de Dragonul Rosu, doar ca poti sa cumperi la niste preturi de te doare capul anumite produse.

Discutam aici despre un edificiu impresionant, organizat pe mai multe etaje, fiecare specializat pe anumite domenii, existand un etaj specializat in vanzarea de telefoane mobile. Iar conform tinerilor intreprinzatori nu exista nici macar camere de luat vederi. Bine, asta nu inseamna ca aici se discuta despre tranzactii mici. Aceasta piata este gandita pentru a facilita tranzactii mari, cu toate ca poti cumpara si la bucata diverse obiecte.

Astfel s-a nascut experimentul tinerilor care dorea sa afle cam cate de multe obiecte folositoare cu adevarat poti cumpara din Huaqiangbei cu doar 50 de dolari. Evident, existau reguli, precum numarul de cutii este limitat la 25, numar care se pare ca a ajuns la 30 spre final, cum mentiunea ca s-au cheltuit doar 40 de dolari din cei 50, 10 fiind folositi pentru transport. 

Hai sa aruncam o privire peste lucrurile cumparate ce spuneti?

SABLON REPARATIE iPhone 6Plus

sablon-de-reparare-iphonesablon-de-reparare-iphone

$0.60 (Comparabil cu Amazon la un pret de 4.39 $)

iRing

iringiring

$0.60 (Comparabil cu Amazon la un pret de 14.99$)

Ventilator UBSventilator-usbventilator-usb

$0.45 (Comparabil cu Amazon la un pret de 6.99$ )

Lampa USBlampa-usb-2 lampa-usb

$0.11 (Comparabil cu Amazon la un pret de 6.99$)

MicroSD 32GB Real de 8GB

Aceste tepe sunt destul de frecvente in ultima vreme, existand un truc pe care producatorii il folosesc pentru a pacali sistemul ca sistemul de stocare are defapt 8 GB comparativ cu cei 32 GB afisati pe ambalaj. In general primesti cel putin 8 GB de spatiu.

micro-sd-32-gb-gb micro-sd-32-gb

2.13 Dolari comparabil cu orice altceva este mult prea ieftin.

ECUSON PORTABIL LED
1-eddndq4erushwsbnppebaa

1-9ey82w_fqekaenpdef1b7w$4.20 (Comparabil cu Amazon la un pret de 13.06)

H6 Smart Watch1-etcrms9qfcq8knubh5rzvg 1-lqz2_fz7frljt9vndatlra 1-sugvb9iqtsi6qwzy7cac7q

$9.74 (Comparabil cu Amazon la un pret de 24.99)

ADAPTOR INCARCARE WIRELESS

1-fqntyues360ba7dl0pniia

1-02fbjlhfo-au4xxggzghhg

$3.38 (Comparabil cu Amazon la un pret de 30.97$)

MINI DRONA1-gpwhlqe9yhezkxhvmnrdwq 1-w4hnrh6elghm5qkei94qpw

$9.74 (Comparabil cu Amazon la un pret de 18.99)

Aventura se pare ca a fost destul de inaltatoare pentru tinerii producatori de tastaturi, descoperind o noua lume in Huaqiangbei unde preturile sunt mult mai mici ca in realitate. Sigur, este un loc destinat vanzarii en gross, unde se perinda si producatori si reseri locali, multe dintre produsele expuse mai sus putandu-se gasi si la noi in tara.

Ceea ce nu gasim la noi in tara este un tanar atat de talentat cand vine vorba de inchis cutii. Asta deja este arta!

Dupa o zi istovitoare de cumparaturi, tinerii s-au ales cu 30 de colete si doar un pumn de dolari cheltuiti, in conditiile in care s-au plimbat o zi intreaga. Probabil multi dintre voi recunosc cateva dintre produse. Totusi preturile de la noi din tara nu se pupa cu preturile din China. 1-entu2wclwhswppkhsqudsg 1-oyvimuwh_adrieougsjlqg

Cei interesati pot citi peripetiile in Huaqiangbei AICI

Articole asemanatoare

8 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button