Știri ITTECHTelefoane

Ce aduce nou iOS 12

Cel mai mare anunț făcut seara trecută de către Apple a fost cel al lui iOS 12. Noul sistem de operare pentru iPhone și iPad care este menit să funcționeze pe cam toate sistemele care în acest moment rulează iOS 11.

Asta înseamnă că totul de la iPhone 5s și iPad Air, dispozitive vechi de 5 ani, vor putea instala acest nou sistem de operare și vor primi un spor sesizabil de performanță ca urmare. Telefoanele și tabletele vor intra în starea de utilizare maximă a procesorului (sau pe cât de maximă se poate cu acea chichiță legată de baterie) mai rapid, ducând la accelerarea dispozitivelor, aplicațiile încărcându-se cu 40% mai rapid, iar tastatura apărând pe ecran chiar cu 50% mai rapid, în cazul lui iPhone 6 Plus.

Pe lângă îmbunătățirile de ordin tehnic, sistemul de operare adaugă suport pentru ARKit 2, permițând realizarea de experiențe de realitate augmentată mai complicate, suportând chiar utilizatori multipli în același timp.

Siri devine mai inteligentă, fiind acum capabilă să activeze scurtături pe care le puteți defini în cadrul altor aplicații… ceva ce ai crede că era deja disponibil. Notificările afișate pe telefon sunt acum grupate, în funcție de aplicație sau de persoana care a declanșat acele notificări.

FaceTime a fost îmbunătățit pentru a permite apeluri în grupuri de până la 32 de oameni, indiferent de dispozitivul folosit. Funcționează până și cu un Apple Watch, doar că în acest caz este preluată doar componenta audio.

O altă mare adiție a sistemului de operare este ceva numit Memoji, care vă permite să vă transformați pe voi înșivă într-un emoticon, folosind camera frontală a dispozitivului. Această creație poate fi apoi utilizată în diverse aplicații, după bunul plac.

iOS 12 va include o varietate de alte mici îmbunătățiri pe care le veți putea testa chiar voi în cadrul beta testului care va fi disponibil luna aceasta. Varianta finală va fi disponibilă la toamnă.

[Ars Technica]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button