MORE

Ce aduce nou Android M!

Android M Developer Preview a fost lansat la Google I/O 2015. Iata ce aduce nou ultima versiune de Android, dar trebuie sa tinem cont ca nu este o varianta finala, si pe parcurs vor aparea functii noi.

1. Permisiuni pentru aplicatii

In primul rand acum vom putea seta permisiuniile pentru fiecare aplicatie in parte, o functie care ar fi trebuit adaugata demult in Android, dar acesta se gasea implementata doar la unii producatori sau la unele ROM-uri custom.

2. O noua experienta web

Chrome Custom Tabs permite aplicatiilor sa deschida un nou tab in aplicatie, fara ca aceasta sa intre in stand-by iar browserul Chrome sa fie lansat separat.

3. Suport pentru cititor de amprente

Google a standardizat acum suportul si pentru cititoarele de amprente.

4. Plati mobile

Acum puteti plati cu telefonul folosind NFC cu cardul atasat contului de Play Store. In US sunt peste 700.000 de magazine care accepta acest tip de plata in acest moment.

5 .Link catre aplicatii

Cand deschideati un link in browser care ducea catre o aplicatie din Play Store, sistemul de operare va intreba cu ce doriti sa deschideti acel link, si va dadea posibilitatea sa alegeti fie Play Store fie un browser web instalat, dar acum linkurile catre aplicatii se vor deschide automat in Play Store.

6. Autonomie si incarcare

Android M beneficieaza de functia Dode, care mareste timpul de standby al telefonului. Sistemul de operare va reduce acum procesele de fundal in mod automat. Android M suporta de asemenea USB Type-C, care va incarca mult mai repede bateria, si va permite incarcarea altor dispozitive de la telefon.

Varianta Dev Preview poate fi descarcata pentru dispozitivele Nexus 5, 6 si 9, iar varianta finala va aparea in Q3 2015.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button